Autobahn

VIDEO. Snelste gamer van Nederland test F1 2018

Het Formule 1-seizoen is alweer over de helft, en dat betekent dat we de nieuwe F1-game kunnen verwelkomen. Wij hebben hem gespeeld en hebben er een mening over.

Tot vorige week zaten we virtueel nog steeds in Formule 1-bolides zonder halo. We moesten het immers doen met F1 2017 en toen hadden de auto's nog geen teenslipper-onderdeel. En daarmee hebben we ook gelijk de meest opvallende aanpassing in de game. Stap je nu in de bolide van Max Verstappen, dan moet je het doen met een grote pilaar in het midden van je beeld. Tenminste, als je de cockpit-view aanzet. Ga je half boven de auto hangen, dan heb je er natuurlijk geen last van, maar wij zitten in een Playseat met een stuur, dus dan willen we dat extra niveau van realiteit ook meepakken.

De halo went gelukkig vrij snel, we hadden er eigenlijk alleen een beetje last van tijdens de rechte stukken omdat je blik dan recht voor je gefocust is, en daar zit precies de pilaar van de halo. Maar al snel keken we er omheen, en als je dat niet kunt, dan heb je de optie om hem uit te zetten al hebben we de niet gedaan, omdat we hem na wat races vrijwel niet meer zagen zitten.

Gevoel

Een andere grote verandering aan de game is het gevoel dat de auto's je geven. De feedback door het stuur is veel accurater, waardoor je makkelijker kunt inspelen op stuurfoutjes die je maakt, en je beter kunt inspelen op de kerbstones die misschien wat meer impact hebben op de vering in de auto. Het moet gezegd, het gebeurt voornamelijk als je met een stuur rijdt. Iets wat we iedereen kunnen aanraden overigens. Het stuurgevoel en gedrag van de auto is veel lastiger mee te krijgen als je met een controller rijdt. 

Is het algemeen is het weggedrag van de auto's een stuk verbeterd. Ook in de toegevoegde twintig klassieke F1-wagens is dit terug te vinden. Die hebben allemaal een totaal andere technische opbouw, waardoor ze ook echt anders aanvoelen op het wegdek. In de RB14, van dit jaar, voelt het daadwerkelijk anders aan dan in de Renault R26 uit 2006. 

Sfeer

Iets wat al jaren ontbreekt in de F1-games is ook dit jaar weer niet terug te vinden: de sfeer van het hele F1-circus. Ontwikkelaar Codemasters heeft wel weer pogingen gedaan om dit wat meer over te brengen met de toevoeging van interviews die je moet geven na een race in de career mode. Na afloop van elke race staat een journalist op je te wachten om wat vragen op je af te vuren. Deze moet je beantwoorden door middel van een keuzemenuutje met simpele antwoorden. Zaak is dat je de uitspraak kiest die bij je team past, anders worden ze boos op je. Dat geeft je dus eigenlijk geen keuze waardoor het hele onderdeel na twee races al als compleet overbodig en suf overkomt. 

Daarnaast mist de game ook de flair die de echte coureurs met zich meebrengen. De lui die in de game rondlopen lijken visueel wel op degene van vlees en bloed, maar zijn erg simpel geanimeerd waardoor het geheel niet overkomt en de cut-scenes de plank al snel misslaan.

Racen

Gelukkig zit het racen dit jaar nog beter in elkaar en heb je weer oneindig veel opties en modussen om in mee te racen. Natuurlijk zul je jezelf het meest verdiepen in de career-mode, maar ook de time-trial werd bij ons veel gespeeld. De eenmalige events vonden al snel een tweede plek omdat ze lekker toegankelijk zijn. De rare modi die Codemasters inbouwde om wat afwisseling in gameplay toe te passen hebben we bijna niet gespeeld. Simpelweg omdat we de game spelen om hard te gaan in een daarvoor gemaakte auto, niet om een hindernisbaan ermee te doen. 

Uiteindelijk is F1 2018 zeker een vooruitgang op zijn voorganger. Oude euvels blijven wel bestaan, maar heel erg zijn deze niet als je, net als wij, voor het racen komt. Dit komt doordat de auto's veel betere feedback geven. Ook is F1 2018 prima toegankelijk voor iedereen. Auto's zijn extreem makkelijk te besturen voor de beginners (ze remmen en sturen zelf, je hoeft alleen maar gas te geven) en voor de experts die alle hulpmiddelen uitzetten is het nog best een uitdaging om een auto uit de koningsklasse heelhuids over de baan te loodsen. Het haalt het niet bij de echte simulaties waar de echte coureurs mee trainen, maar het zit er niet ver vanaf.

Dat leidt er ook toe dat we Formule 1 2018 zonder twijfel kunnen aanraden aan alle racefans die wel van een potje virtueel racen houden. Wil je weten hoe de realiteit van deze game opweegt tegen het echte racen of het racen in de echt professionele race-sims, check dan even de testsessie die we met professioneel simracer (en tegenwoordig ook echt coureur) Freek Schothorst gedaan hebben in de video hierboven.

Reacties

falkoro 20-08-18 | 18:10

Dat Codemasters nog steeds geen dedicated servers heeft is niet te begrijpen. Ik rij nog lekker een rondje in F1 20171

StevenQ 20-08-18 | 19:25

Dan is het niet de snelste, een andere Nederlander werd namelijk 1e: Rudy van Buren

XaleX_2 20-08-18 | 19:44

Het is een arcade console game, waarom wordt het zo serieus genomen?

Alsulinkskijkt 21-08-18 | 03:19

Prachtig dat er zo'n goeie f1 game is, dat is wel eens anders geweest.

Reageer