Carlos Sainz tekent deze week bij McLaren, Pierre Gasly nieuwe teamgenoot van Max Verstappen

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

ESPN en F1Only weten het zeker: Carlos Sainz is de vervanger van Fernando Alonso. Volgens de Amerikaanse en Franse nieuwssites ligt hierdoor de weg open voor Pierre Gasly naar Red Bull Racing.

Fernando Alonso wist al maanden dat hij ging stoppen als Formule 1-coureur, waardoor McLaren al een tijdje op zoek was naar een vervanger. In die zoektocht vond het Daniel Ricciardo. Zak Brown, CEO van McLaren bevestigde dat ze ver in de onderhandelingen waren met de Australiër, maar uiteindelijk verkoos hij Renault boven het Britse team.

Alonso en Sainz goede vrienden

Fernando Alonso en Carlos Sainz zijn beide Spaans, zijn beide fan van Real Madrid en hebben beide een groot racehart. Niet moeilijk om dan vrienden te worden. Alonso zou volgens ESPN en F1Only een zeer goed woordje hebben gedaan bij McLaren voor Carlos Sainz.

Sainz heeft daarom ook besloten om niet langer te wachten op een belletje van Red Bull en zelf de knoop door te hakken en eerste coureur te worden bij McLaren. 

Pierre Gasly naar Red Bull Racing

Het stoeltje naast Max Verstappen voor 2019 zal ook niet meer lang leeg blijven. Met de stap van Sainz naar McLaren, is Pierre Gasly eigenlijk de enige overgebleven 'logische' keuze van Red Bull. Gasly en Max Verstappen kunnen het erg goed met elkaar vinden en trekken veel met elkaar op, wat Red Bull ook fijn zou vinden, met het oog op de marketing.  

Stoffel Vandoorne niet zeker voor 2019

Carlos Sainz weet bij McLaren nog niet wie hij volgend jaar naast zich heeft rijden. Op dit moment bekleed Stoffel Vandoorne het stoeltje naast Fernando Alonso, maar de Belg presteert onder het niveau van McLaren(en dat is knap!). 

Het gerucht gaat dat Stoffel zijn stoeltje af moet staan aan Lando Norris, die volgend seizoen de overstap maakt van de Formule 2 naar de koningsklasse van de autosport.

Reacties