Autobahn

VIDEO. Snelwegbrug A10 Genua in Italië stort in

Het gaat niet heel goed in Italië. Nadat vorige week de snelweg bij Bologna ontplofte is nu een complete hangbrug in Genua ingestort. De Morandibrug voert de drukke snelweg A10 over de rivier Polcevera.

Net als vorige week bij Bologna, waar een viaduct instortte nadat een met chemicaliën gevulde vrachtwagen achterop een file crashte en explodeerde, is het flink mis vlakbij een vliegveld in Noord-Italië. Nu is een hangbrug over een rivier in havenstad Genua schijnbaar spontaan ingestort. Honderden meters wegdek zijn de diepte in gevallen.  

Het is nog niet duidelijk hoeveel auto's op het moment van de instorting op de brug stonden, maar aangezien het geheel ongeveer een kilometer lang is en er een file stond, zijn de gevolgen mogelijk catastrofaal. Hulpverlening is massaal aanwezig om te redden wat er te redden valt.

Social

Reacties

Kaas de Vies 14-08-18 | 15:00 | 3

Bizar. Wat is de staat van de Nederlandse bruggen? Ik kan er ook een paar aanwijzen waar mijn chauffeur ook niet over durft.

Diotima 14-08-18 | 15:40

Nou Kaas, welke dan?

Kaas de Vies 14-08-18 | 15:42

Brienenoord, stad in.

aero911 14-08-18 | 15:59

Merwedebrug, is zelfs voor vrachtwagens verboden geweest een tijd geleden.

Equus africanus asin 14-08-18 | 17:12

Het probleem met heel veel bruggen gebouwd in de jaren '60 is dat bij de planning niemand heeft kunnen voorzien hoe gigantisch de aantallen vrachtwagens en het gewicht + draagvermogen van individuele vrachtwagens zouden stijgen. Die bruggen zijn daar totaal niet op gebouwd, zoals we gezien hebben toen de Merwedebrug plotseling dicht moest.

Dus zeker als er niet voldoende is verstevigd en aangepast tijdens onderhoud, wordt het tijd dat in heel europa, zeker in drukke gebieden alle oudere bruggen eens van A-Z worden doorgelicht en regelmatig geinspecteerd moeten worden

Diving Dutchman 14-08-18 | 21:58

Als ze de bruggen net zo onderhouden als de wegen, dan verbaasd me dit niets.

Zatkniss 15-08-18 | 09:33

De autostrada waar je tol voor moet betalen zijn over het algemeen prima. Wat ik bizar vind is dat blijkbaar onder die brug appartementsgebouwen staan, brrr

Reageer