Autobahn

Heeft Tesla Model 3 last van afvallende bumpers door regen?

Net je fonkelnieuwe Tesla Model 3 uit handen van Elon Musk gekregen, rij je ermee naar huis door een regenbui, laat je achterbumper ineens los. Voor meerdere Model 3-eigenaren werd dit scenario realiteit.

De problemen rondom de bouwkwaliteit van de Tesla Model 3 (alsook de bouwsnelheid) lijken niet echt te willen verdwijnen. De elektrische auto werd al vergeleken met jarenoude budget-auto's, en reparaties aan de carrosserie blijken schreeuwend duur. Maar het ergste moest blijkbaar nog komen, want het lijkt erop dat regen de achterbumper van een Model 3 losweekt. Tenminste, als we enkele eigenaren mogen geloven.

Twittergebruiker Ritnesh Nair plaatste afgelopen weekend een foto met daarop zijn nieuwe Model 3 waarvan de achterbumper miste. Hij liet erbij weten dat hij deze verloren was tijdens zijn regenachtige rit naar huis. Volgens hem is die regen ook de aangewezen schuldige voor het loslaten van het stuk plastic.

Social

Maar Ritnesh bleek niet de enige. Al snel meldde mede-twitteraar Ben zich met een soortgelijke foto van een Model 3 zonder achterbumper. Hij wist ook wat meer uitleg te geven over de toedracht van zijn verloren bumper: "This is a result of driving my model 3 through 12-15 inches of water on the street at <10mph. The bumper became a parachute for the water. The design is intended to deflect."

Social

Volgens Ben ligt het probleem bij een van de beschermkappen aan de onderkant van de auto. Deze zou bedoeld moeten zijn om water bij de bumper weg te houden, maar als deze scheuren of loslaten, verandert het in precies het tegenovergestelde: het wordt een waterschep waardoor al het water aan de binnenkant van de bumper terechtkomt en deze uiteindelijk loslaat omdat hij niet gemaakt is om als waterballon te fungeren.

Of dit nu echt een probleem van de Model 3 is, moet nog bewezen worden. Tesla heeft inmiddels aangegeven dat ze de kwestie gaan onderzoeken. Voor nu is het in ieder geval niet duidelijk hoe het precies heeft kunnen gebeuren dat beide eigenaren zonder achterbumper thuis aankwamen. Het kan zijn dat ze door een kleine oceaan gereden hebben met 80 km/u (Ben zegt wel dat ie met 16 km/u door ongeveer 35 cm water reed, maar een leugentje voor bestwil is in dit geval erg aannemelijk), waardoor het niet meer dan logisch is dat een bumper het begeeft. Het is immers geen Land Rover. Maar mochten beide heren wel gelijk hebben, en laat de bumper relatief snel los, dan is er weer een probleem voor Tesla om aan te pakken.

Overigens is het goed om te weten dat dit soort incidenten nog niet in Europa hebben plaatsgevonden omdat we hier nog steeds op de Model 3 wachten. Het is dan ook wel prettig dat de Amerikanen nu te kampen hebben met alle kinderziektes en dat wij hier straks in goede Tesla's rond kunnen rijden.

Reacties

nemo_rules 14-08-18 | 12:19

Over de oorzaak in deze twee (?) gevallen is alleen nog speculeren, Maar kijk eens goed naar iedere Tesla en je kan moeilijk ontkennen dat de carrosserie-afdeling Kwalitatief Uitermate Teleurstellend werk aflevert. Panelen sluiten niet op elkaar aan. Kijk maar eens bij een model x op de aansluiting tussen achterruit en dak en bij de vleugeldeuren... Al met al ziet het er leuk uit van een afstand, de prestaties zijn indrukwekkend, maar de bouwkwaliteit blijft Muricaans...

glaaf 14-08-18 | 12:44 | 2

"Het is dan ook wel prettig dat de Amerikanen nu te kampen hebben met alle kinderziektes en dat wij hier straks in goede Tesla's rond kunnen rijden." Waarop baseer je deze stelling? Zou zo maar kunnen dat het een kudtauto blijft.

Johnny66 14-08-18 | 17:32

Na 15 jaar ?

issieookweer 15-08-18 | 22:04

Goede Tesla's..... Wilman was in een grappige bui.

Overigens: waar is de grote verdediger van Musk, bitflip? Ik begin zijn beledigingen van anderen te missen.

Atlantis-95 14-08-18 | 12:48

Neem aan dat Tesla moet voldoen aan crashtesten. Echter zijn dat testen met nieuwe Tesla's. Hoe komt de Tesla door die test als die 10.000 kilometer gereden heeft.

MorgenEenAnder 14-08-18 | 15:29

Dit ding rijdt gewoon al rond in Nederland. Is er ook een verbod op lelijke auto's mogelijk.
In ieder geval scoort deze erg goed op de Multipla bokaal 2018

Johnny66 14-08-18 | 15:47

Musk was eerder druk doende de productiefasciliteiten van Toyota te overrulen. De automotive is een vak.

small_town_dude 14-08-18 | 16:31

lelijke auto en nog slecht gebouwd ook.. Dat zal de ondergang versnellen....

Henk9730 15-08-18 | 12:16

Innovatieve autobouwer die winstgevendheid, betrouwbaarheid en ervaring nog niet bezit. Zal wel komen maar duur nog een paar jaar.

Reageer