Autobahn

Mercedes 300 SL van €1,7 miljoen gestolen op Nürburgring

Als je een auto steelt, dan moet je het goed doen. Dat moet de dief van de peperdure Mercedes 300 SL gedacht hebben toen hij hem tijdens een event op de Nürburgring meenam.

Een van de duurste klassiekers van Duitsland is in de nacht van elf op twaalf augustus gestolen van een parkeerterrein voor het Dorint Hotel aan de Nürburgring. Daar vond de eigenaar 's ochtends zijn unieke en uit 1955 stammende Mercedes 300 SL "California Outlaw" niet meer terug op het parkeerterrein. 

De auto is met recht uniek te noemen. Hij is enkele jaren geleden door vandalen professionals met zagen en slijptollen bewerkt. Het dak is toen verlaagd, net als de gehele auto overigens. Daarnaast heeft hij side pipes, geïntegreerde bumpers en gele lampen in de grille. De bekleding is van struisvogelleer omdat de vorige eigenaar een struisvogelboerderij had. Tel daarbij op dat deze auto extreem goed geregistreerd staat en het lijkt een uiterst onlogische klassieker om te stelen. Verkopen gaat immers lastig, en ook onderdelen verhandelen is moeilijk omdat deze vaak individueel genummerd zijn en dus alleen bij de gestolen auto horen.

De dief in kwestie heeft blijkbaar nogal twijfelachtige motieven om deze auto te jatten, maar nu is het sowieso niet slim om een auto met een waarde van 1,7 miljoen euro een hele nacht onbewaakt voor het hotel te parkeren. Zeker niet als er een festival voor klassieke auto's aan de gang is. Het dievengilde zal hierbij ongetwijfeld letten op een buitenkansje om een fraaie klassieker te graaien. 

Social
Social

Reacties

Techtalent 13-08-18 | 19:27 | 1

De nummers in de onderdelen en het chassisnummer is een wassen neus. Volgend jaar is er opeens een niet ontdekte vergeten sl300 gevonden met net andere cijfers. Barnfind of whatever.. voor unieke wagens, gejat of niet is altijd een markt.

Duffe 13-08-18 | 19:49

Precies, die nummering is leuk en aardig maar daar heb je pas iets aan als de onderdelen eenmaal teruggevonden zijn. Dat zal Mateusz en Bartek niet tegenhouden wanneer ze in hun Poolse schuur die onderdelen aan het voorbereiden zijn voor verzending naar een louche Zuid Afrikaanse verzamelaar oid.

ZomaarEen 13-08-18 | 19:30

"Das Auto ist sehr auffällig, da es eine gekürzte Dachlinie hat,"

Alsof je dagelijks 20 keer een 300SL tegenkomt in Duitsland en deze daarom opvalt omdat ie een verlaagd dak heeft?

FeddeSonnema 13-08-18 | 20:36

Dorint heeft een parkeergarage. ...

Diminutive 13-08-18 | 20:43

Met dat normale dak lijkt ie net op een engelse taxi, geen gezicht.

Henk de Vries2074 13-08-18 | 23:54 | 1

iemand die een dergelijke auto mismaakt door het dak te verlagen verdient niet beter. ding is waarschijnlijk al volledig gestript.

H. Drievuldigheid 14-08-18 | 10:34

Op oldtimerevenementen kom je relatief veel 300SL's tegen, meer dan je gelet op het kleine gebouwde aantal zou verwachten. Als je 'm niet exclusief genoeg vindt als eigenaar geeft dan te denken of het wel de beste keus is geweest. Bumpers en grille zijn toch wel heel mooi gedaan.

Reagurend_Nijlpaard 14-08-18 | 01:45

Nou hoor, wat wordt het moeilijk om dat ding ter verkopen. Laten we daar maar een heel cool stukje over schrijven over hoe dom die dief wel niet moet zijn om zo iets bekends te jatten.

Ondertussen: "hey psst, voor 500k heb je je 300 SL terug". Nounou, wat zijn die dieven toch dom en wat heeft Dilman weer een mooi stukje gemaakt.

Tsux 14-08-18 | 10:53

Wat een sneuheid...

lekkeraustralie 14-08-18 | 15:48

Keurig vullertje voor de komkommertijd.

Reageer