Sky Sport-commentator David Croft geniet van de omslag bij Max Verstappen: 'Stijl niet gewijzigd'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

David Croft, de hoofdcommentator van de Formule 1-races bij Sky Sports F1, heeft in de zomerstop tijd over om de eerste seizoenshelften van alle coureurs te beoordelen. Max Verstappen heeft volgens 'Crofty' zijn manier van rijden gevonden dit jaar. 

Het begin van het seizoen van Max kende wat foutjes. Zo was er een crash tussen hem en Sebastian Vettel, een crash tussen hem en Lewis Hamilton en hij plantte zijn RB14 in de muur in Monaco. Sindsdien is de Nederlander op zijn A-game en dat is volgens Croft gelukt zonder grote veranderingen.

"Max lijkt een manier gevonden te hebben om rustiger te rijden zonder zijn rijstijl te veranderen. Zijn stijl is ongewijzigd gebleven, maar hij weet te voorkomen dat hij dezelfde fouten maakt als in het begin van het seizoen", begon de Britse commentator.

'Max verslaat Ricciardo dit jaar'

Naast het feit dat Verstappen 'beter' is gaan rijden volgens Croft, vind hij de strijd tussen de Nederlander en zijn teamgenoot geweldig om te zien. De twee Red Bull-rijders kunnen het naast de baan heel goed vinden met elkaar, wat tot een unieke relatie leidt. Crofty is teleurgesteld dat de twee volgend jaar niet meer elkaars teamgenoten zijn.

"Max Verstappen en Daniel Ricciardo pushen elkaar erg hard op de baan. Naast de baan zijn ze geweldig samen. Echt zonde dat die samenwerking stopt na dit seizoen", ging de Sky Sports-man verder.

Max en Daniel pushen elkaar dus, wat betekent dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Maar Croft verwacht dat Verstappen dit jaar aan het langste eind zal trekken.

"Daniel staat dertien punten voor op Max in de strijd om het kampioenschap. Of hij dat vol gaat houden? Dat denk ik niet...", zo sloot de Brit af.

Reacties