Autobahn

Murica. Agent trekt pistool tijdens autorace

Het voordeel van racen op een circuit is dat bij een botsing tussenkomst van politie niet nodig is. Behalve in Amerika. Daar trok een agent zijn wapen en richtte deze op een coureur nadat deze een aanvaring had met een mederacer.

Afgelopen zaterdag was het feest voor de toeschouwers in het Bowman Gray Stadium in North-Carolina. Allereerst werden ze getrakteerd op een race vol spektakel waarbij coureurs Andy Spears en Blake Walker elkaar moesten hebben. Ze beukten er flink op los en daarbij liep de spanning hoog op. Zo hoog dat de race gestopt werd en de politie erbij aan te pas moest komen.

Nadat Walker stopte, uit zijn auto geklommen was en in conclaaf ging met de officials die naast de baan stonden, besloot Spears dat de ruzie nog niet klaar was. Hij draaide zijn auto om en ramde die van Walker nog een keer om vervolgens zijn auto weer 180 graden te draaien en uit te zetten. Op dit moment kwam de agent in actie. Hij stond naast Walkers auto terwijl deze geramd werd en vond dat niet zo veilig. Toen Spears de auto vervolgens op hen richtte, dacht de agent dat hij op hen in zou rijden en trok zijn wapen om de potentieel dodelijke situatie te vermijden. Het wapen verdween dan ook snel toen hij zag dat de Spears uit zijn auto klom.

Na het incident zijn beide coureurs voor een week geschorst en heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de actie van de agent. Deze claimt dat hij de situatie als mogelijk dodelijk inschatte en daarom, geheel volgens zijn training, zijn wapen trok. Daar valt wat voor te zeggen, maar als je een stapje terug doet en je afvraagt wat die agent überhaupt daar deed, dan kunnen we weer stellen dan 'Murica gewoon 'Murica is. In elk ander land zouden dit soort problemen namelijk gewoon door onbewapende officials afgehandeld worden.

Reacties

Harry Turtle 09-08-18 | 18:04

Poor and stupid, die zullen wel snel promotie maken naar de Nascar.

TuurlijkNiet 09-08-18 | 18:10

Zeg Wilman, wou zou jij doen als een coureur terwijl de race is gestopt eerst een andere auto raakt en daarna een u-turn doet en dan oog-in-oog staat met jouw?

Zie de eerste 10 seconden van het tweede filmpje.. Omdat Spears de auto van Walker raakte terwijl de race al was gestopt en daarna nogeens een 180 maakte, is het voor Robertson niet heel erg lastig om andere te overtuigen dat hij vreesde voor zijn leven en dat van anderen..

dam-dame 09-08-18 | 18:44 | 2

Zou wat zijn als coureurs die zomaar andere rammen bv tijdens een saftycar, in de F1 zouden gaan rijden...

CamaroHans 09-08-18 | 22:58

Dat was per ongeluk!

Satria 09-08-18 | 23:36

yep, dat stuur draaide vanzelf naar rechts.... slecht uitgelijnd.

alexbl 09-08-18 | 19:58 | 1

Wat een sportieve topatleten zijn die Amerikaanse coureurs toch...

CamaroHans 09-08-18 | 22:59

Ehh... de reactie van dam-dame hierboven kwam niet aan bij jou of wel?

dillekuk 10-08-18 | 09:39

Vinger nog keurig naast het pistool en niet op de trekker. Maar Murica blijft t.

Umberto die trotzoni 10-08-18 | 14:16

Reactie van politieagent is te begrijpen, maar wat deed hij daar? Naar mijn weten mogen ze pas het circuit op net als iedere andere overheids hulpverlener na toestemming van racecontrol, al weet ik niet hoe het hier geregeld was, of was hij deel van race veiligheid, maar voor reddingsacties was hij dan minder gekleed, geen helm of vuur werende overall.

lekkeraustralie 10-08-18 | 16:11

Ik vind dat alle Amerikaanse coureurs tijdens races een pistol of geweer moeten hebben. Heeft iemand je aangetikt of verkeerd ingehaald: Bam. Hoeft er ook geen safetycar te komen. Natuurlijk moeten er wel regels komen. Maximaal 6 kogels per coureur per race.

Reageer