Christian Horner wil Fernando Alonso niet naast Max Verstappen hebben: 'Hij veroorzaakt overal chaos'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Voor de fans die hadden gedroomd van het rijders duo Max Verstappen-Fernando Alonso, kunnen hun droom vergeten. Christian Horner heeft in de Podcast 'Beyond the Grid' op de officiële F1-site laten weten dat hij de komst van de Spanjaard niet ziet zitten.

De tweevoudig wereldkampioen, die beide kampioenschappen behaalde bij Renault, staat al jaren bekend als een lastige jongen. Vooral zijn politieke spelletjes zijn voor veel teams reden om Alonso niet binnen te halen. 

Toen Alonso bij McLaren wegging, liet hij een puinhoop achter. Zo ook gebeurde dat bij zijn vertrek bij Ferrari. Op dit moment rijdt 'Nando sinds 2014 weer bij McLaren, maar ook hier is de hand van de Spanjaard weer duidelijk te zien. Eric Boullier werd vorige maand ontslagen en vervangen door Gil de Ferran, die Fernando Alonso begeleidde in zijn Indycar-avontuur.

Om deze redenen heeft Christian Horner ook niet echt interesse in de rijkunsten van Alonso. Dat hij een uitstekende coureur is staat buiten kijf, maar teamspirit is bij Red Bull Racing ook belangrijk.

"Ik heb ontzettend veel respect voor Fernando, vooral op racevlak. Hij is een geweldige coureur, maar het is lastig... Het lijkt er op dat hij altijd chaos veroorzaakt, waar hij ook naar toe gaat. Ik denk dus ook niet dat het erg gezond is voor het team als hij komt", aldus de Britse Red Bull-teambaas.

Liever geen oudere

Naast het feit dat Alonso dus chaos zou veroorzaken, wil Horner ook liever geen oudere coureur naast Max Verstappen zetten. De Spanjaard is 37 en na Kimi Raikkonen de oudste van de grid. Red Bull ziet liever een jonge hond strijden met Max, die zelf natuurlijk ook nog pas 20 jaar oud is, dan een coureur aannemen die binnen een paar jaar het toneel verlaat.

"Onze voorkeur gaat uit naar een jonge coureur. We willen het liefst geen coureur die aan het einde van zijn carrière zit", zo sloot Horner af.

Lees ook: Christian Horner zeer openhartig na overstap Ricciardo: 'Hij kreeg het gevoel dat hij het knaapje werd van Max'

Reacties