Autobahn

Verrassing. Porsche bouwt een rally-Cayman

Het is alweer even geleden dat we Porsche in de rallysport actief zagen, maar daar komt verandering in. Deze omgebouwde Cayman GT4 Clubsport gaat van start in de Rallye Deutschland. Achter het stuur: Romain Dumas. Ja, die Romain Dumas.

R-GT

Het model is gebaseerd op de uitgaande Cayman, dus we gaan ervan uit dat er een 385 pk sterke 3,8 zescilinder onder de kap ligt. Porsche teaste de Cayman-met-verstralers begin juli al, inmiddels is hij officieel onthuld, precies een week voordat Rallye Deutschland begint. Het rallyevenement gaat op donderdag 16 augustus van start.

De GT4 komt uit in de R-GT-klasse, waar rallyversies van GT-racers in deelnemen. Hij wordt ontwikkeld door RD Limited, het engineeringbedrijf van oud-LMP1-coureur Romain Dumas, in samenwerking met Porsche Motorsport. Bij een goede respons gaat Porsche meer exemplaren bouwen, zo zegt het.

Social

Reacties

CamaroHans 09-08-18 | 09:41

Mooie auto, klinkt goed, maar nu iemand achter het stuur die hem echt de sporen geeft.

Hiesjes 09-08-18 | 11:06

Ja je moet toch wat met dingen die niet door de nieuwste mileukeuring komen.

Cen Bramer 09-08-18 | 14:21

Is de 911 dan nu toch (eindelijk) ten dode opgeschreven?
De doorontwikkeling van een extreem succesvol, maar eigenlijk ongeschikt concept is al sinds de jaren 70 een punt van kritiek binnen Porsche. De 928 zou de 911 gaan vervangen. Hij werd zelfs 'auto van het jaar' maar toch bleef iedereen liever een widowmaker kopen. Nu de wereld liever SUV's en Europa liever EV's koopt, is een klejn middenmotorwagentje best leuk weekendspeelgoed ipv zo'n onpraktische, lelijke 911. De Cayman mocht eerst niet in het vaarwater komen, nu zijn alle remmen los. Adieu 911, het waren 54 fantastische jaren!

Reageer