Christian Horner zeer openhartig na overstap Ricciardo: 'Hij kreeg het gevoel dat hij het knaapje werd van Max'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zich openhartig uitgelaten over de transfer van Daniel Ricciardo naar Renault. Dat doet hij in de podcast 'Beyond the Grid', op de officiële Formule 1-website.

Ricciardo liet vorig seizoen al weten dat hij zijn opties voor 2019 zou bekijken, maar het leek steeds zekerder dat hij gewoon bij Red Bull zou blijven. De deuren naar Mercedes en Ferrari sloten en er zijn op dit moment geen andere teams die voor het kampioenschap kunnen strijden, wat één van de eisen was van de Australiër.

Toch lukte het Red Bull niet om haar rijder te behouden. Ricciardo stapte over naar Renault, tot grote verbazing van Horner, zo erkent hij. "Daniel belde mij en hij zei: 'Christian, ik ga bij Renault tekenen.' Ik zei tegen hem: 'Wat is dit nou weer voor een slechte grap?' Maar toen hij zijn toon veranderde, wist ik genoeg. Ik kon het niet geloven, ik was zo teleurgesteld", aldus de Brit.

Grootste reden: Max Verstappen

Volgens Horner was de grootste reden voor het vertrek van Daniel Ricciardo, de aanwezigheid van Max Verstappen. De Nederlander is negen jaar jonger dan Danny Ric, maar werd iedere race beter.

Horner denkt dat Ricciardo niet in de schaduw wilde staan van Verstappen: "Daniel zag Max maar telkens groeien en groeien. Max was bijna iedere kwalificatie en race sneller en Daniel kreeg steeds meer het gevoel dat hij het knaapje van Max werd", zo zegt Horner eerlijk.

De teambaas snapt alleen niet waar dit gevoel bij zijn rijder vandaan kwam: "Dat vind ik zo opmerkelijk. Wij hebben hem nooit zo behandeld binnen ons team. We hebben beide rijders altijd eerlijk en gelijk behandeld."

Horner niet blij met de manier

In de eerste reactie op Ricciardo's vertrek, liet Horner weten dat hij de beslissing van de Australiër 100% respecteert. Maar nu, een paar dagen later, lijkt hij toch wat minder sympathie te hebben voor de overstap.

Vooral het feit dat Red Bull alle wensen van Ricciardo in had gewilligd, maar ze hem toch niet konden behouden, is voor hem moeilijk te accepteren.

"We hebben echt veel gedaan om Daniel bij ons te houden. We hebben ook alles gedaan om hem een zo prettig mogelijk contract te geven. We gingen zo ver, dat we zelfs een optie op tafel hadden liggen, dat hij maar voor één seizoen zou tekenen en dan na 2019 bij Ferrari of Mercedes aan de slag zou kunnen. Maar dat zelfs dat haalde niks uit", ging Horner verder.

Dat Ricciardo uiteindelijk naar Renault ging, was nog moeilijker te bevatten voor de baas van Max Verstappen: "Ik vind de beslissing van Daniel erg lastig te begrijpen. Hij is blijkbaar toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. Maar ik weet niet of het een stap in de goede richting is om naar Renault te gaan. Ik zet mijn vraagtekens bij dat team en haar toekomst", zo sloot Christian af.

Reacties