Autobahn

Rijk worden? Begin geen automerk (tenzij je Ferrari heet)

De laatste jaren zijn autofabrikanten naarstig op zoek naar elke euro winst die ze kunnen pakken. En dat zijn geen grote cijfers behalve als je Ferrari bent. Dan pak je bijna zeventigduizend euro per verkochte auto. 

Rijk worden wil iedereen, maar als je voor ogen hebt om het te doen met je eigen automerk, raden we je aan om even naar de resultaten van het volgende Duitse onderzoek te kijken. Hieruit blijkt namelijk dat zelfs enkele makers van de grootste luxesloepen geen winst maken met de verkoop van hun auto's.

Duitse economie-professor Ferdinand Dudenhöffer deed onderzoek naar de winst die gemaakt wordt per verkochte auto. Volgens hem is er maar één autofabrikant die het goed doet, en dat is Ferrari. Dankzij hun deelname aan de Formule 1, verschillende sponsordeals rondom de autosport en de gemiddelde verkoopprijs van 280.000 euro, kunnen de Italianen 69.000 euro per verkochte auto op de bankrekening bijschrijven. 

Een andere luxe-autoverkoper doet het daarentegen een stuk minder goed. Bentley vangt gemiddeld 165.000 euro voor een auto, maar moet daar zelf nog 17.000 euro bijleggen om aan het einde van het jaar rond te komen. Dat komt volgens DudenHöffer omdat het merk op dit moment heel hevig investeert in elektrische aandrijving wat een flinke impact heeft op de cijfers.

Duitsers

Natuurlijk kwamen de grote Duitse luxemerken ook aan bod. Porsche steekt met kop en schouders boven de rest uit. De Stuttgarters verkopen een auto voor gemiddeld 91.000 euro en houdt daarvan 17.000 euro over. BMW, Audi en Mercedes doen het een stuk minder goed. Zij verkopen de auto's voor bedragen tussen de 33.000 en 38.000 duizend euro en pakken daarvan maar 3.000 euro om bij de winst op te tellen. Maserati doet het beter met 5.000 euro winst per verkochte auto.

Voor de volledigheid is Tesla niet overgeslagen. De enige elektrische autofabrikant doet het niet goed. Geen verrassing natuurlijk, want we weten al tijden dat het bedrijf met diep rode cijfers leeft. De Duitse professor weet dat Elon Musk elke auto met 11.000 euro verlies verkoopt.

Mocht u zich nu afvragen waarom Rolls-Royce en Lamborghini niet in de lijst voorkwamen. Dat is omdat die autofabrikanten hun cijfers niet helemaal bekend maken. Ze konden dus niet meegenomen worden in Dudenhöffers onderzoek.

Reacties

Johnny66 11-08-18 | 10:27

Dat is de reden dat Google en co. hebben besloten hun kennis slechts te leveren en geen auto''s te maken . Want armoede.

©lin 11-08-18 | 11:12

BMW (Mini) verdienen het in de Garage aan onderdelen.

Diminutive 11-08-18 | 12:56

Doe mij toch BMW maar 250.000 auto's per jaar met een marge van 14%, tegen Ferrari 7000 verkopen per jaar marge 25% .

loze stijl 11-08-18 | 15:32 | 1

Beetje vreemd onderzoek.
Van Bentley wordt een tekort van €17.000 toegeschreven aan het feit dat dit bedrijf momenteel heftig investeert in elektrificering van al bestaande modellen. ( logische verklaring en een goed excuus)
En dan klinkt de prof een stuk minder senang over Tesla met een min van €11.000/ verkochte auto.
De man vergeet even dat Tesla zulke hoge schulden heeft omdat het uit de grond stampen van een compleet merk met alle techniek en infrastructuur eromheen ( en niet te vergeten het superchargernetwerk) nou eenmaal niet kan worden bekostigt met filantropie.
Overigens mooi dat Bentley er ook mee bezig is, hoewel het daar nog steeds om hybride technieken gaat en niet om volledig elektrische voertuigen.

Johnny66 11-08-18 | 16:34

Tesla is dan ook nog maar 15 jaar bezig.

rotorhead 11-08-18 | 18:35

Hmm, ik ben al enkele jaren geen automerk begonnen, maar het geldelijk rijk worden lukt nog niet echt.

TuurlijkNiet 11-08-18 | 19:54 | 1

Hoe Ironisch is het dan toch dat Musk nog rijker is geworden met Tesla.. Volgens Forbes had Musk zomer 2017 een vermogen van 20 miljard. Wie moet er rijk worden, het bedrijf of de eigenaar?

Rode cijfers zijn op zich geen probleem. Als je door het verkopen van meer auto's uit de schulden komt, is de productie van de auto zelf niet verliesgevend. Een Duits onderzoek had eerder becijferd dat de productie van de Model 3 zo'n 28.000 dollar kost, terwijl deze gemiddeld voor 55.000 dollar wordt verkocht. Da's 17.000 euro winst per auto en de winst op de Model S en Model X is nog hoger. De kosten van Tesla zitten vooral in de investeringen zoals extra productie lijnen, nieuwe fabrieken, opzetten van de service stations, oplaad stations en natuurlijk heel erg veel R&D. Da's natuurlijk ook de reden dat lange termijn beleggers zoals ik (in 2013 heb ik 3750 aandelen gekocht voor net geen 29 dollar per stuk) gewoon vertrouwen blijven houden in Tesla. Echter als Musk zou opstappen bij Tesla, dan verkoop ik direct mijn aandelen, want Musk is eigenlijk een fixer.

Johnny66 12-08-18 | 09:28

zomer 2017 , er is wel wat verandert. Dezelfde aandeelhouders die nu de macht hebben , de saudische ''investeerder'' nu heeft afgezegd..... zu zelfs de board geen vertrouwen meer heeft in Elon. Enne....... moest de prijs van een Tesla kortgeleden niet omhoog om de ''winstgevendheid '' te garanderen ? Gewoon de feiten zoals ze zijn.

Reageer