Autobahn

Video. Zo ingewikkeld is een simpele oliewissel bij een Huracán

Een supercar zit doorgaans niet praktisch in elkaar, want het is niet het doel van de auto om praktisch te zijn. Maar toch: als een oliewissel negen keer langer duurt dan bij een normale auto, en $1.000 kost, dan komt dat wel aan. 

Kijk mee met Royalty Exotic Cars, de toko die al eerder een onderhoudsfilmpje van een Veyron postte. Vandaag hebben ze een Huracán Spyder op de brug, die verse olie krijgt. In een normale auto gaat dat als volgt:

  • Auto omhoog, carterplug eruit
  • Filter vervangen
  • Plug er weer in, olie bijvullen, klaar.

Bij de Lambo zijn er een paar extra stappen te nemen. Ten eerste zit het filter precies in het midden, voor de motorkap. Kost wat gefriemel, maar het is te doen. Daarna begint het echte werk: eerst moeten tig afdekplaten, die de bodem zo vlak mogelijk houden, verwijderd worden. Daarna moeten er niet minder dan acht (!) carterpluggen losgedraaid worden, om in totaal zo'n 8,5 liter olie weg te laten stromen. Deze hebben allemaal een sluitring die soms achterblijft, dus dat moet goed gecontroleerd worden. Je wilt niet al die afdekplaten opnieuw los moeten halen omdat er ergens olie lekt.

Uiteindelijk kan er gewoon bovenin bijgevuld worden en is het klusje geklaard, maar allememaggies, wat een werk. Tegen Jalopnik vertelt de garagist dat de klus hem ongeveer 4,5 uur kostte. Niet dat het de eigenaar boeit waarschijnlijk, maar voor ons normale stervelingen is het wel een mooie gelegenheid eens naar de complexe onderkant van een V10-Lambo te kijken. Maar u moet wel tegen wub wub wub-muziek en hippe video-edits kunnen.