Autobahn

Outpost II is een camper voor elk terrein

Bent u niet zo van het met een camper op een camping staan, of u houdt gewoon niet zo van mensen om u heen? Dan is de Outpost II de perfecte camper voor u! Hij laat u verblijven op de meest onbereikbare plekjes.

Onlangs kwam Volkswagen met een van de meest luxueuze campers van een redelijk formaat, maar daarmee komt u niet veel verder dan het afgelegen grasveldje of een camping. Niet geschikt voor de avonturiers onder ons. Gelukkig bestaat American Expedition Vehicles (AEV) dat graag Jeep Wranglers ombouwt tot kleine huizen op wielen.

Het Amerikaanse bedrijf specialiseert zich in off-roadonderdelen en laat met de Outpost II graag zien wat die onderdelen met een Jeep Wrangler kunnen doen. Of tenminste, wat enkele van die onderdelen met zo'n auto doen, want voor het eindresultaat is nog wat meer gedaan. Zo is het frame aan de achterkant aanzienlijk verlengd om ruimte te maken voor het 'woongedeelte' en is er gekozen voor een 5,7 liter HEMI V8. In totaal zijn er zo'n 600 onderdelen speciaal voor deze auto met de hand gemaakt.

Showmodel

Om de Jeep echt een off-roadmonster te maken, vernieuwde AEV de vering en verhoogde deze met ongeveer elf centimeter. Het plaatste een snorkel, want je mag dan hoger rijden, de auto kan nog steeds met zijn neus onderwater belanden. 

Interessanter is hetgeen dat aan de achterkant van de auto is gedaan. Daar vinden we nu een hele cabine met een dak dat elektrisch te openen is. De elektriciteit hiervoor (en voor andere dingen) komt van het op het dak gemonteerde 265 Watt zonnepaneel. Binnenin vinden we niet heel veel luxe: er zijn wat simpele LED-lampjes, een tank met ruimte voor 83 liter water en een 50 liter vriezer/koelbox geplaatst. Meer heb je immers niet nodig als je van de natuur houdt. 

Hoe mooi het allemaal ook klinkt, de auto is en blijft een showmodel die uiteindelijk naar de collectie van de grote baas van het bedrijf gaat. De Amerikanen hebben hem gemaakt met dat doel voor ogen en gaan er niet meer voor de verkoop maken. Wilt u toch iets soortgelijks om de maatschappij mee te ontvluchten, dan kunnen we u melden dat AEV plannen heeft voor een off-roadcamper op basis van een Dodge Ram. Deze gaat wel in productie.

Reacties

ZwartedeZwarth 13-08-18 | 22:24

Stoere bak. Leuk artikel. Klein puntje van aandacht: "de auto is en blijft een showmodel die [moet 'dat' zijn] uiteindelijk naar de collectie van de grote baas van het bedrijf gaat. Die meisje vindt je anders een beetje dom.

StevenQ 13-08-18 | 22:25
President Kennedy 13-08-18 | 22:36

Sorry, maar ik vind de Earth Roamer toch een stuk imposanter dan deze Jeep: www.youtube.com/watch?v=1XG-cVa9HZ0

Lt-Kol Kilgore 14-08-18 | 09:33

EEn Unimog met sleurhut capaciteiten blijft mijn favoriet, mag best spartaans zijn al die fancy shit die nodeloos gewicht toevoegd hoeft niet. Als er maar plaats is voor een BBQ een plek voor te crashen en je er een bak orval in kunt fris houden zijn we tevreden.

JanPeterBakelende 14-08-18 | 10:52

Ja leuk voor elk terrein, als het maar niet te ver van de benzine pomp is.
Ik zou toch liever een 3.0l mercedes diesel uit de jaren 80 hebben, rijdt echt op alles wat jet in de tank gooit.

Bluto Blutarsky 14-08-18 | 11:56

Mijn voorkeur gaat zou uitgaan naar een Toyota LC aangepakt door Patriot Campers. www.youtube.com/watch?v=Og9kB-EqXUM

lekkeraustralie 14-08-18 | 15:44

Ik dacht: die zou hier wel kunnen. Toen las ik: een Jeep onderstel. Genoeg gezegd. (bovendien ga ik niet met vakantie. Ik heb het hier goed genoeg.)

sjoene_kerel 14-08-18 | 19:27

www.gekkotruck.de/ en zorg voor je eigen combo.

Reageer