Max Verstappen belemmert de komst van Carlos Sainz naar Red Bull niet: 'Klinkklare onzin'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Vorige week kwam het gerucht naar buiten dat Max Verstappen er eigenhandig voor zorgde dat Carlos Sainz geen stoeltje zou krijgen bij Red Bull Racing. Wij pakten het bericht niet op, omdat we er niks van geloofde en dat doet Helmut Marko ook niet.

De Spaanse krant Marca bracht dit bericht naar buiten. Het is altijd gevaarlijk als een Spaanse krant wat bericht over de Renault-coureur, aangezien vader en zoon Sainz al vaker zelf deze berichten hebben doorgespeeld aan de Spaanse pers om stennis te schoppen.

Zo had Carlos Sainz sr. het verhaal bedacht dat Max Verstappen in 2017 al een voorcontract getekend zou hebben bij Ferrari, zodat Carlos jr. makkelijker het stoeltje over zou kunnen nemen bij Red Bull Racing. 

Helaas voor de Sainzjes kwam Helmut Marko hier achter en de twee mochten op het matje komen bij de Oostenrijker. De toenmalige Toro Rosso-coureur ging met het staart tussen de benen terug naar het Italiaanse renstal, waarna hij verhuurd werd aan Renault.

Sainz terug naar Red Bull, Verstappen blokkeert

Nu Daniel Ricciardo de overstap heeft gemaakt van Red Bull naar Renault, is er natuurlijk een stoeltje vrij gekomen naast Max Verstappen. De twee grootste kanshebbers lijken Carlos Sainz en Pierre Gasly te zijn.

Maar Marca wist dat dit Pierre Gasly ging worden, omdat Verstappen de komst van Carlos Sainz blokkeerde. Helmut Marko reageert nu op dat bericht: "Die geruchten zijn klinkklare onzin. Red Bull is de enige partij die bepaalt wie er in de wagen zal rijden", aldus de Oostenrijker tegen het Spaanse Diario Sport.

Reacties