Vader Lance Stroll koopt Force India; Canadees lijkt verzekerd van een stoeltje; Williams in de gevarenzone

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Schrijf hem maar op: Lance Stroll rijdt in 2019 voor Force India. Het Indische team werd vorige week onder curatele gesteld en papa Stroll heeft het bedrijf nu overgekocht. Drie keer raden wie als eerste een stoeltje krijgt...

De komst van Stroll in de Formule 1 werd vorig jaar groots uitgepakt. Lawrence Stroll, vader van Lance en multimiljardair, zou namelijk 80 miljoen euro hebben betaald om zijn zoon in de Formule 1 te laten rijden.

Daarnaast heeft Lance voor het 2017-seizoen op acht circuit privé kunnen testen met de 2016 Williams-auto, wat naar verluidt zo'n 110 miljoen euro gekost moet hebben. Dure hobby, Lawrence!

Force India

Het Brits-Indische team werd op de vrijdag vóór de Grand Prix van Hongarije onder curatele gesteld, nadat dit was aangevraagd door coureur Sergio Perez en Mercedes. Hiermee probeerde beide partijen het team nog te redden. En dat is gelukt.

Lawrence Stroll heeft samen met wat andere Canadese investeerders Force India overgenomen. Stroll wordt hoofdeigenaar, terwijl de andere geldschieters (groot)aandeelhouders worden. Het gerucht gaat dat Sergio Perez bij Force India blijft zitten(is ten slotte ook een pay-driver) en dat Lance Stroll de overstap gaat maken vanaf Williams. 

Esteban Ocon zou eerst onderweg zijn naar Renault, maar door de overstap van Daniel Ricciardo is die weg afgesloten. Het is nog onduidelijk waar en of de Fransman volgend jaar onderdak vindt.

Williams in de gevarenzone

Dat Force India nu is gered, is hartstikke mooi, maar hierdoor komt Williams F1 Team wel in gevaar. De prestaties van het Britse team vallen ontzettend tegen dit jaar en eerder dit seizoen liet Martini, de grootste sponsor, al weten te stoppen met de sponsoring in 2019.

Lawrence Stroll betaald nu dus 80 miljoen per jaar aan Williams, maar als die ook weggaat, raakt het team van Sir Frank een hoop poen kwijt. De grote vraag is hoe Frank en Claire Williams dit gaan oplossen, maar de angst er is dat Williams zich ernstig zorgen moet gaan maken om de toekomst.

Reacties