Autobahn

Papa Stroll redt Force India van de ondergang

Het noodlijdende Force India lijkt gered. De curator van het insolvente team heeft een bod geaccepteerd van een consortium dat onder leiding staat van Lawrence Stroll, de vader van F1-brekebeen Lance Stroll.

De overname hing al een beetje in de lucht (maar werd ook gedwarsboomd), en zo te zien hebben de gegadigden er geen gras over laten groeien. Het ligt zeer voor de hand dat Lance Stroll per 2019 bij Force India wordt geplaatst, waarmee zijn huidige team, Williams, nog dieper in de puree raakt. Niet dat het zo'n sportieve aderlating is, maar er vertrekt in dat geval wel een zak geld waar je 'u' tegen zegt.

Reactie

In een reactie op de financiële injectie zegt Force India's operationele baas Otmar Szafnauer: "This outcome secures the future of the Force India team in Formula 1 and will allow our team of racers to compete to our full potential. I am delighted that we have the support of a consortium of investors who believe in us as a team and who see the considerable business potential that Force India has within F1 now and in the future".

Met de redding hebben alle 405 werknemers van Force India voorlopig zekerheid, en start het team eind augustus gewoon op Spa-Francorchamps. Details van de deal zijn niet bekend, dus we weten niet of ook Michiel Mol er nu uit is. De Nederlander bezit/bezat nog 15 procent van het team, aangezien Force India is ontstaan uit het oude Spyker F1 Team.

Update. In een reactie aan Autobahn laat Michiel Mol weten nog geen mededelingen te kunnen doen, omdat de deal nog maar net rond is. Zodra er meer informatie gedeeld kan worden praten we u bij.

Reacties

Scarfie 07-08-18 | 20:28 | 4

Hoe graag wil je dat je talentloze zoon, met veelste snelle autootjes mag rijden, die als het fout gaat, wel eens op een manier kan aflopen, dat je spijt van dit alles gaat krijgen ?

rolandet 07-08-18 | 21:58

Hij kan het beter dan jij. Al eens op een F1 podium gestaan? Lance wel

Hasj_en_Wietje 07-08-18 | 22:01

Altijd dat stompzinnige "kan jij het beter dan?". Dat is zoiets als dat je wegrijdt bij je autogarage en je wielen er onder vandaan pleuren, je boos terugloopt naar de monteur en zegt dat ie kut werk heeft geleverd, om vervolgens als reactie te krijgen: "Kan jij het beter dan? Ik heb tenminste al een paar setjes banden gewisseld in mijn carriere". Compleet zinloze reacties. Je kan best een analyse ergens van maken. En de conclusie dat Stroll een niet al te beste rijder is wordt gedeeld door menig F1-expert en oud-coureurs (al proberen die vriendelijk te blijven) - zo'n gekke opmerking is het dus niet.

SuperDruif 07-08-18 | 22:52

Wat je zegt, is helemaal niet waar. De meeste kenners vinden juist dat Stroll in het begin teveel is aangekeken op z'n papa. Laten we wel zijn, niemand ziet in Stroll een toekomstig wereldkampioen, daar is iedereen het over eens. Maar kijk ook naar de kritieken van Kubica, die auto was en is gewoon kut. Stroll houdt 'm dan nog best netjes op de baan.

Hoe dan ook, hem een brekebeen noemen, slaat nergens op. Het is gewoon zure jaloezie van ventjes die zelf niets kunnen en daarom op een marginaal autoblogje wat copy-paste artikeltjes maken.

Tsux 08-08-18 | 06:51

Pappa Stroll probeert ook zijn dochter aan een muzikale carrière te helpen met dikke videoclips en goed geproduceerde liedjes die niet blijven hangen. Onderaan de streep kan je met geld een hoop kopen. Helaas voor de familie Stroll is talent niet te koop...

Guus Muisarm 07-08-18 | 20:31

Vraag me af of ze nu al de opdracht krijgen niet met z'n zoon te racen zoals in de lagere klassen gebeurde.

LeDevoy 07-08-18 | 21:02

^^^Lance is zeker niet de beste piloot maar heeft zijn kwaliteiten zeker al bewezen. Onder meer met een podiumplaats. Benieuwd hoe Scarfie zelf aan een stuur draait...

SuperDruif 07-08-18 | 21:19 | 5

Feitsma valt hier weer door de mand als iemand die er de ballen verstand van heeft. Je kunt vinden van Lance Stroll wat je wil, maar hem de 'brekebeen van de F1' noemen, slaat als een tang op een varken en is bewijs dat de auteur er de ballen verstand van heeft.

Ons aller geliefde Max heeft grofweg 8 keer meer incidenten gehad de afgelopen 3 jaar dan Lance Stroll. Die eigenlijk maar heel weinig incidenten gehad heeft. Dus als Lance de brekebeen is, wat is Max dan wel niet?

Lance is geen WC materiaal, maar dat jaloerse zure gezeik over dat z'n papa betaalt heeft.. de jongen kan écht wel rijden. Beter dan alle reaguurders, en ZEKER beter dan de autobahn redactie.

Hasj_en_Wietje 07-08-18 | 21:59

Iemand is op z'n kleine brekebeen getrapt. Na de lege tribunes in Canada nooit gedacht dat Stroll daadwerkelijk die-hard fans heeft. Ja vanwege z'n zus misschien, maar dat is weer een ander verhaal.

hendrikjandetuinman 07-08-18 | 22:34

Hij kan zeker beter rijden dan ik, maar toen hij niet wist hoe zijn regenlicht aanging, viel hij bij mij wel echt dit de mand.

politiekgemotiveerd 07-08-18 | 22:41

De vergelijking met Max lijkt mij niet aan de orde dat is appels met peren vergelijken. Die persoonlijke aanval op Feitsma vind ik ook niet netjes. Dag gezegd hebbende vind ik de 'Brekebeen van de F1' ook een beetje overtrokken. Natuurlijk zonder Papa's geld had deze man nooit in de F1 gereden, maar om nu te doen of het allen maar brokken zijn? Dat is ook weer zoiets, soms is het ook enkel grind.

SuperDruif 07-08-18 | 22:50

Ik ben Ricciardo-fan, geen Stroll fan. Alleen Stroll brekebeen noemen, slaat he-le-maal nergens op. Als je 'm een schilpad wil noemen, traag, enzovoort, prima ga je gang, maar brekebeen, nogmaals, is bewijzen dat je niet weet waar je over praat. Stroll heeft relatief weinig incidenten. ALLES en IEDEREEN in de top 10 heeft meer incidenten op z'n naam staan dan Stroll.

De persoonlijke aanval op feitsma, komop, dit is een spin-off van geenstijl. De heren achter deze site en alle bijbehorende sites schijten altijd op alles en iedereen, Feitsma zelf doet daar hard aan mee. Dus moet ie het ook kunnen hebben, als hij de bal terug geserveerd krijgt.

Tsux 08-08-18 | 07:11

Laten we eerlijk zijn, Lance Stroll staat ieder weekend minimaal 1x achterstevoren en rijdt veel te regelmatig in de FP of Q schade. Dat hij de meeste races overleefd, soit. Voor mij wel duidelijk een van de minst getalenteerde rijders van het veld op dit moment.

Quantum Suicide 08-08-18 | 00:52

Dus Lance naar Force India en Ocon naar Red Bull?

Tsux 08-08-18 | 07:12

De meest belangrijke vraag in dit geheel: Gaat Kubica mee als mentor van Stroll!?

Reageer