Autobahn

Renault bevestigt: Ricciardo racet voor ons in 2019

Nadat vandaag de geruchten verschenen dat Daniel Ricciardo wel eens bij Renault kon gaan racen aankomend seizoen, liet Red Bull al snel weten dat het waar was. Nu bevestigt Renault het verhaal ook.

De 29-jarige Australiër heeft definitief zijn handtekening gezet onder een contract wat Renault hem geboden heeft, dit bevestigt de Franse renstal. Wat de voorwaarden en de cijfertjes op dat contract zijn, moeten we nog te weten komen. Wel weten we dat Ricciardo teamgenoot van Nico Hülkenberg wordt en dat de keuze voor de overstap de moeilijkste van zijn leven was.

"It was probably one of the most difficult decisions to take in my career so far. But I thought that it was time for me to take on a fresh and new challenge. I realise that there is a lot ahead in order to allow Renault to reach their target of competing at the highest level but I have been impressed by their progression in only two years, and I know that each time Renault has been in the sport they eventually won. I hope to be able to help them in this journey and contribute on and off track."

Renault-baas Cyril Abiteboul laat weten dat ze extreem blij, maar ook dankbaar zijn voor de overstap die Daniel maakt. Hij geeft dan ook aan dat zijn team alles op alles gaat zetten om de coureur volgend jaar wel de beste auto van het veld te geven: "We will have to repay his faith in us by delivering the best car possible. We welcome him to our growing team in 2019 with a great deal of pride, but also humility."

Social

Reacties

Theo Reet 03-08-18 | 15:02 | 1

It takes love of gold and mind over matter, Daniel.

TuurlijkNiet 03-08-18 | 15:25

Het maakt daarbij natuurlijk ook niet zoveel uit of je geen kampioen wordt met Red Bull of Renault. Als het kampioenschap buiten bereik is, telt alleen nog het geld..

CynicalBastard 03-08-18 | 15:39

"impressed by their progression in only two years"
Welke 2 jaar waren dat dan????

Hasj_en_Wietje 03-08-18 | 15:42

"but I have been impressed by their progression in only two years"
He!? Ik heb het vage gevoel dat ie eerder impressed is bij een veel beter contact op financieel gebied dan de "progression", want dat is echt een volstrekt ongeloofwaardige uitspraak. :/

Maar ik snap het wel. Als Renault veel beter betaald en je kan nergens anders heen en wereldkampioen wordt je waarschijnlijk zowel bij Renault als Red Bull niet: sure, dan neem je die grotere zak met geld aan.

Memek 03-08-18 | 16:10

In de F1 is het vaak een kwestie van iets positiefs zeggen, een ieder die van het ene naar het andere team overstapt is altijd impressed. Toen HUL in 2017 overstapte van Force India naar Renault was hij impressed en lachte hij F.I. uit om hun roze kleurenschema. Dat jaar was Force India vs Renault 187 tegen 57 punten. Tja dan ben je ingedrukt.

Gazzerop 03-08-18 | 16:59

Echt de grootste vieze ratten die fransozen.
Ik hoop dat je weet wat je doet Ricciardo.
Wellicht heb je al van ze gehoord dat ze 'het goede spul' mooi achter de hand houden voor volgend seizoen en RB met de 'na de lunch'-rommel laten zitten.
Dan zou ik je op zich gelijk geven, maar dat maakt jou een nog grotere rat dan.

Randall3.0 03-08-18 | 17:13 | 1

Veel betere coureur dan Verstappen. Hoop dat t m goed gaat.

lsimon 03-08-18 | 17:39

Zit niet zo veel verschil in qua prestaties hoor.
Wel een hele sympathieke man, waar Verstappen toch wat meer een assertieve gast is.

Motleycrew 03-08-18 | 17:43 | 2

Ik vond dat geslijm tussen Verstappen en Ricciardo altijd al een beetje ongepast, alsof ze vroeger met elkaar hadden geknikkerd... Het waren net een stelletje kleuters. Nu blijkt eens te meer dat al die poppenkast niks voorstelt, want Ricciardo is even snel en even makkelijk weer vertrokken. Hopelijk zal Max zich vanaf nu wat volwassener opstellen, en gewoon als gerespecteerde collega met zijn teamgenoot omgaan, met gepaste afstand, zonder al die "gezelligheid".

Streamertje 03-08-18 | 20:34

Je vergeet even dat die “gezelligheid” van boven werd opgelegd? Red Bull is volgens mij de het enige team dat die gezellige filmpjes maakt. Reken er dus maar op dat dit in de toekomst gewoon met een andere coureur ook plaats gaat vinden. Overigens lijkthet me ook helemaal niet erg als je wel met iemand door 1 deur kan,als je die op de baan maar de baas wilt zijn.

TilburgDeGekste 04-08-18 | 08:04

Gaaaaay

BenPakdee 03-08-18 | 18:02

Yep. Bevestigd. Gore hoer, that's what he is.

newray 03-08-18 | 18:26
Keyboardspeler 03-08-18 | 18:35

Hoe haalt ie het in zijn hoofd om juist bij Renault te gaan rijden, vroeger maakten ze snelle F1 motoren toen alles nog bij het oude was... maar sinds die Hybride gevallen met brommobiel geluid zijn ze nergens meer, dat liet Max vorige week wel zien.

BlueByte99 03-08-18 | 20:47

Ricciardo over 30 jaar tegen zijn zoon: "Luke i'm your father".

Bartel-Jap 03-08-18 | 20:49

Goede coureur, likable guy, het werd alleen een beetje te klef af en toe tussen die twee en Max mag nu een nieuw vriendje proberen te vinden. Nu maar hopen dat Max overeind blijft tussen al dat aanstormende talent.

BlueByte99 03-08-18 | 20:50

Maar goed Ricciardo beseft dus dat nr 1 er nooit meer in zit en wil nog snel wat geld pakken. Kan je hem niet kwalijk nemen. Des al niet te min zijn het dus wel een stel viervoeters daar in Noord Afrika aan de Seine.

Seemann 04-08-18 | 08:20

Lekker toch. Hoop dat ze goede auto's maken volgend jaar, zodat RB Honda en Renault samen Ferrari en Mercedes aan kunnen vallen.. Ricciardo is een fantastische coureur, dus daar zal het niet aan liggen.

Reageer