Autobahn

LIVE. De Formule 1 Grand Prix van Duitsland 2018

Geniet er nog maar even van, want de Grand Prix van Duitsland keert voorlopig niet terug op de F1-kalender. 

De weermannen voorspellen een neerslagkans van 50%, wat waarschijnlijk weer betekent dat het tijdens de Grand Prix kurkdroog blijft. Desondanks blijven we de regenpolka dansen en hopen we vurig op een magistrale inhaalrace van zowel Lewis Hamilton als Daniel Ricciardo, die respectievelijk laatste (bakprobleem in de kwali) en een-na-laatste (gridstraf) starten. En mocht het daadwerkelijk vochtig worden, dan heeft Max een aardige kans op een podium.

Livestream Formule 1

De lichten boven de Hockenheimring gaan om 15:10 uit. Live meekijken naar de inhaalrace van Daniel en Lewis kan op Ziggo Sport (kanaal 14) en Sky Sport (link). Voor rondetijdenanalyses, video's, gifjes en al het andere dat niet op uw Tweede Scherm mag ontbreken volgt u @AutobahnEU op Twitter. Hup Vandoorne!

Update. Lewis wint de semi-saaie doch soms vermakelijke regenrace!

In de tussentijd: hieronder een moet-kijk video waarin Will Buxton de geschiedenis van Hockenheim uitlegt.

Reacties

Memek 22-07-18 | 16:15

Ik vrees dat Ferrari de overwinning aan het weggooien is.

Memek 22-07-18 | 16:19 | 2

Max met de verkeerde banden. Niet zo slim deze keer RBR.

TheEgg 22-07-18 | 17:02

Was juist een uitstekende zet. Verstappen reed zo ver voor nummer 6, dat hij zich makkelijk 2 bandenwissels kon veroorloven.
Onder droge omstandigheden kon ie de eerste 4 toch niet bijhouden.
Maw. Een gratis gokje. Het kon goed uitpakken, en indien niet (zoals nu), was er niks verloren.

Memek 22-07-18 | 17:19

Ja er was niks verloren, met zijn positie naar achteren, maar in een race met de mogelijkheid en dreiging van regen is een ding zeker, alles draait zich ineens om. En een safety car komt dan ook al snel in beeld.
Ik vond de gok niet slim, of beter, te vroeg ingezet. RBR had beter, zoals Mercedes kunnen wachten, die wisten dat de bui hooguit 3 minuten zou aanhouden. Jammer voor Max, hij had toch kans op een podiumplek, gezien het geknoei van Ferrari.

Memek 22-07-18 | 16:27

Ferrari heeft te lang gewacht met de swap tussen RAI en VET. Dat kostte VET veel tijd en banden. Mercedes wachtte extra lang voor HAM en dat bracht Ferrari in de problemen.
VET had met een fatsoenlijk voorsprong veilig naar regenbanden kunnen gaan. Stupid Ferrari.

XaleX_2 22-07-18 | 16:51

Net te weinig regen helaas, maar er gebeurde tenminste nog iets op de baan.

2Alabama 22-07-18 | 16:52

dat moment dat Vettel de boarding in ging onder luid gejuich van de oranje fans

Memek 22-07-18 | 16:56

Ook zonder de uitglijder van VET had HAM de race kunnen winnen. Voordat de regen toesloeg had HAM verse banden en koerste ruim 1 sec. sneller dan iedereen met 20 ronden te gaan. VET verloor een stuk voorvleugel en had slecht 18 sec. in de plus.
Weer een pracht staaltje van achterlijke Ferrari strategie, en maar wachten met de beslissing. Ham was extra lang op oude banden bezig, "that was a clear message",

TheEgg 22-07-18 | 16:59

Ja hoor. Huldiging, en daar is het weer waar Verstappen de hele race op heeft zitten wachten.

Reageer