Autobahn

Dodge Challenger R/T Scat Pack 1320 snelste muscle car zonder supercharger

Deze keer geen geblazen Hellcat of Demon uit de poorten van Dodge, maar gewoon een simpele Challenger zonder supercharger die het op de een of andere manier toch voor elkaar krijgt om de snelste te zijn.

Nieuwe auto's zonder turbo's of superchargers zien we niet heel vaak meer. Zelfs de kleine driecilinder truttenschudders worden steeds vaker geblazen geleverd. En als we naar een V8 kijken, dan heeft deze tegenwoordig vaker twee, dan geen turbo's. Het plaatsen ven een zo'n blazer heeft dan ook vrijwel alleen maar voordelen op de kosten na, maar menig autoliefhebber houdt toch meer van een N/A-blok. Zeker als deze ook nog eens de snelste in zijn klasse is.

Precies met dat product komt Dodge op te proppen: de Dodge Challenger Hellcat R/T Scat Pack 1320. Vernoemd naar het aantal voet dat een quarter-mile beslaat (stap eens over op het metrische systeem, 'murica). Het nieuwste familielid in de Challenger line-up heeft net als de rest een hele dikke V8 in het vooronder. In dit geval een ongeblazen 6,4 liter HEMI die goed is voor 491 pk en 643 Nm. Die is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met acht verzetten en een TransBrake. Deze zet de automatische versnelling in zowel de eerste versnelling als de achteruit waardoor de auto niet beweegt, maar de koppelomvormer al wel het nodige momentum kan opbouwen voor een debiel snelle lancering. 

Hoe snel is snel? Van 0 naar 96 km/u (Amerikanen...) gaat in 3,8 seconden en de kwart mijl doet hij in 11,7 seconden met een top van 185 km/u. De topsnelheid van de auto is helaas niet gecommuniceerd.

Drag racen

De auto is niet geheel nieuw, maar is in essentie hetzelfde als de R/T Scat Pack. Dodge heeft voor de 1320 wat specifieke dragrace-onderdelen geplaatst zoals een asymetrisch sperdifferentieel, 41-spline rear axle half shafts, en adaptieve vering met een speciale 'drag' stand waarmee er bij het optrekken zoveel mogelijk gewicht naar de achterkant gaat voor optimale grip op de achterwielen. Deze hebben specifieke Nexen SUR4G Drag Spec banden waarmee je toevallig ook gewoon de weg op mag.

Net als bij de Demon, krijg je bij deze auto maar een stoel voorin en geen achterbank. De passagiersstoel en achterbank zijn wel optioneel bij te bestellen voor $1 per stuk. Apart is dat een zware installatie als twee-zone climate control dan weer wel standaard is. Ook helpt hij met parkeren dankzij park assist en kan de bestuurder zich vermaken met een 8,4 inch infotainment-systeem. 

Reacties

ikbenajacied 20-07-18 | 16:40 | 1

2-zone climate control is standaard, maar een passagiersstoel en achterbank niet... Interessant!

Applefanboy69 20-07-18 | 17:28

In het zuiden van America is het anders bizar warm als je moet wachten op het asfalt voor je dragrace.
En laat het zuiden nu juist een populaire plek zijn om te dragracen.
Een must have eigenlijk

geenstijlnaam 20-07-18 | 17:28

Nog meer mensen die eigenlijk best teleurgesteld zijn ?
Oh, en Scat is een goeie naam, shit man.

Klutskwijt 20-07-18 | 17:52 | 1

Er zit een ander 'nadeel' aan gebruik van een turbo. Turbo-lag namelijk. Toen ik sprinte tussen een M5 E39 V8 en mijn RS4 B5 2.7 Bi-turbo merkte je heel snel dat het gasrespons in de E39 'beter' was dan die van de RS4. Maar zodra de turbo's momentum kregen de RS4 de E39 toch echt voorbij ging. 2 klassiekers ver hun tijd vooruit en heerlijk om te rijden. N/a is niet altijd slecht. In tegendeel. Maar je mist net die push in je stoel als je er een flinke turbo op hebt zitten.

CamaroHans 21-07-18 | 23:53

Turbo's in dragrace applicaties zijn meestal waanzinnig van formaat en hebben zodoende en enorm turbogat. Oplossing is het vlak voor de start opspoelen van de turbo's zodat die gewoon op volle toeren draaien.

TP 1984 21-07-18 | 02:45

Alleen al dat knopje met Super Track Pak erop is wel echt baas,
Gaat dan het dashboardkastje open en ligt er een 6pak gekoeld bier in?
Of is het de schietstoel? Of stiekem toch turbo boost?
NIettemin geweldig speelgoed deze legende.

Reageer