Autobahn

Tankstations raken leeg door droogte van hittegolf

De aanhoudende hitte heeft ook gevolgen voor de toevoer van brandstof nar de tankstations van het land. Omdat het zo droog is, zijn er plotseling meer vrachtwagenchauffeurs nodig, maar die zijn er niet.

Het lijkt een raar probleem dat er meer truckers zijn in geval van droogte, maar de verklaring klinkt redelijk. Doordat de rivieren minder water bevatten kunnen de tankschepen die de distributiepunten bevoorraden minder vol uitvaren. Het gevolg daarvan is dat de tussenstations in het land minder brandstof hebben om te verdelen. 

Om het probleem op te lossen zijn meer truckchauffeurs nodig om de brandstoffen bij de raffinaderijen in Rotterdam op te halen. Er zijn echter niet genoeg mensen en wagens om al die schepen te vervangen. Daardoor is bij allerlei tankstations de voorraad benzine en diesel alweer op. Vooral onbemande tankstations zijn de klos.

Ewoud Klok is voorzitter van de club van tankstationhouder, BETA, hij vertelt bij de NOS: "Ik heb zelf een paar dagen zonder V-power gezeten. Ik had gelukkig nog gewone brandstoffen als alternatief."  Hij is niet de enige: "Ik krijg vanuit het hele land meldingen van lege pompen. Sommigen zitten dagen zonder gewone benzine. Dat is echt vervelend, het kost je omzet."

De oliemaatschappijen bevestigen het beeld en wijten het probleem aan de transporteurs. Schenk Tanktransport is daar een van. Directeur Harry Schenk: "Chauffeurs zijn inderdaad lastiger te krijgen, maar ook de aantrekkende economie in de breedte heeft effect. Meer files en ook meer verbruik van benzine. En afgelopen weekend ging een deel van Nederland op vakantie, dan wordt er altijd veel getankt en kan hier en daar een pomp leeg raken."

Voorlopig houdt de droogte nog wel even aan, het kan dus een tijdje duren voordat de problemen zijn opgelost. Het is dus verstandig om niet al te leeg bij een tankstation aan te komen, misschien moet je nog even verder naar de volgende pomp. 

Reacties

2voor12 20-07-18 | 12:03 | 2

Tsja jaren geleden massaal je nederlandse chauffeurs eruit getrapt te hebben om te vervangen door goedkope oostblokkers. Gevolg is dat geen hond meer chauffeur wil worden en nu ze ze weer nodig hebben is er dus niemand.

Haringkoning 20-07-18 | 12:12

Plus: beschikken Janus & Co wel over de juiste papieren?

Wibowob 21-07-18 | 16:18

Nogal wiedes, die zijn eruit omdat ze vervangen zijn en liggen dus niet in het rek te wachten.

newray 20-07-18 | 12:58

voor 340 euri per uur zal ik er over nadenken. heb alle rijbewijzen.

Pedronegro 20-07-18 | 13:09

Klinkt wel logisch ja. Omdat meer Nederlanders op vakantie gaan is er meer brandstof nodig.

TP 1984 20-07-18 | 13:23

Waarom komt dit bericht op me over alsof het een stille hint is naar de aanschaf van een elektrische auto? Dit probleem wordt nu al voorgezet. Volgend jaar bij een volgende droogte wordt er wederom meer geklaagd over droge pompstations en zijn we over de koers van de komende 5 jaar en masse naar de EV uitgeweken.

Minister van verkeer en waterstaat krijgt een pluim en Jan met de pet de stroom rekening.

Plofkonijn 20-07-18 | 13:46

Tank er iemand die V-power meuk dan? Ik dacht sowieso dat het alleen een additief was dat er pas bij het tanken aan toe werd gevoegd.

postbus51 20-07-18 | 15:18 | 1

Moeten ze eerst eens die belachelijke code 95 AFSCHAFFEN dan ga ik ook weer rijdennnn

loze stijl 20-07-18 | 19:36

Ach kom...... Alleen de eerste keer moet je opletten om dat vod te halen..... De herhalings cursusjes vereisen hooguit presentie in het klaslokaal voor x aantal uren per 5 jaar. En anders ga je maar papier prikken bij de gemeente. Wedden dat dat een aardige drijfveer is ?

lekkeraustralie 21-07-18 | 15:42

Toch elektries rijden dan ?

Reageer