Bernie Ecclestone: 'Max Verstappen heeft tenminste een mening'

 |  V Max  |  Plaats reactie

Max Verstappen is een baken in de duistere wereld van de Formule 1. Niet alleen kan hij heel goed rijden, hij heeft tenminste een mening en is niet bang om die te geven. Bernie Ecclestone vindt de Nederland helemaal geweldig.

Freddie Hunt, de zoon van de legendarische F1-wereldkampioen James Hunt, mocht Bernie Ecclestone interviewen. Daarbij hadden ze het natuurlijk over vader Hunt, die 25 jaar geleden overleden is, maar al snel komt het gesprek op Max Verstappen.

Waar de meeste coureurs zich braaf aan de commando's van de PR-afdeling houden, heeft Max daar best vaak lak aan. "Hij is niet zo flamboyant als jouw vader," zegt Bernie tegen Freddie, "maar hij is een van de weinige coureurs die zijn mening durft te geven."

James Hunt was berucht om zijn mening en zijn escapades aan de bar en met dames. Zijn strijd om het wereldkampioenschap met rivaal Niki Lauda is zo legendarisch dat het in de film Rush werd nagespeeld. 

Overigens had Bernie nog wat meer over Max te melden: "Er zijn een of twee coureurs op de grid waarvan we niet weten hoe goed hij echt is. Fernando rijdt al jaren in minder goede auto's. Als hij in de auto van Lewis had gereden zou hij vast meer races en wereldtitels hebben gewonnen." Freddie Hunt hint daarop naar Max Verstappen, waarop Ecclestone bevestigt dat Max vast en zeker al kampioen was geweest met de auto van Lewis Hamilton.

Reacties