Autobahn

VIDEO. Liam Doran's spectaculaire crash op Goodwood

Britse Rallycross-coureur Liam Doran deed het extreem goed tijdens de testritten op Goodwood Festival of Speed. Het record was binnen bereik tot de achterkant van zijn Ford RS200 besloot dat vliegen leuker was en de rest van de auto in de strobalen klapte.

Het was waarschijnlijk een van de meest spectaculaire momenten van Goodwood Festival of Speed van dit jaar: de crash die Liam Doran meemaakte tijdens zijn laatste rit op het parcours van dit jaar. De voormalig X-Games-winnaar trapte zijn Ford RS200 vol overtuiging over de startlijn en kwam vervolgens niet veel verder dan de eerste paar bochten. 

Vlak voordat Liam de tribune zou passeren liet de achterkant van zijn Ford los. Deze vloog richting de bezoekers terwijl de coureur ineens 0,0 downforce had en dus een glijer maakte naar de andere kant van de baan. De auto spinde een paar keer waarbij de ophanging van het rechter achterwiel afbrak en er zelfs een brandje ontstond achter het motorblok. Doran stapte ongedeerd uit, en had alleen last van trillende handjes.

Reacties

WanKwats 16-07-18 | 15:17

"Hey, Henk, waar is deze splitpen voor?"

Dima Beeline 16-07-18 | 15:17

Laaghangende brug...

UncleAlbert 16-07-18 | 16:01 | 1

Geen brandblussers bij de hand, marshals?

Gazzerop 16-07-18 | 18:51

Het ongelooflijk dat dat goed gegaan is ja met die droge bende daar.
Toen kwamen die driftboys met die Mad Mike voorop die duidelijk een knopje had om die 4 rotor RX7/3 vlammen uit de uitlaat te laten schieten. Het was eigenlijk wachten tot die hooibalen gingen maar gelukkig is het toch niet gebeurd.
Gaat wel veel 'op het randje' daar in de tuin van de Duke. Al is het alleen al dat op zondag iedereen nog kachel is van het bal de avond ervoor.

elfenstein 16-07-18 | 16:10

Van die achterkant is echt helemaal niks meer origineel, mooi stukje steigerwerk.
De kap die er overheen zit is daarentegen niet meer dan een stukje papier machee, had gerust ietsje steviger vast mogen zitten.

Gazzerop 16-07-18 | 18:48

Dat was (bijna) tranen hier, wat een machine is en blijft dat toch. Die familie heeft er ook maar pech mee want vorig jaar reed een andere Dolan een andere RS200 kapot op goodwood.
Gelukkig reed hij de volgende dag weer (helaas geen tijd, want de duct tape werd niet vertrouwd).

Las een comment waar ik flink om heb moeten lachen:
"Great to see the RS200 is still trying to kill drivers & spectators". :D

Reageer