Autobahn

Porsche toont geheime LMP2000 op Goodwood

Jaren lang werd er gespeculeerd over een mogelijk LMP-protoype dat Porsche maar niet aan de wereld toonde. Maar nu de Duitsers jarig zijn en hun feestje vieren op Goodwood Festival of Speed, werd het toch tijd om het geheime project te onthullen.

Dit jaar viert Porsche zijn zeventigjarig bestaan en Goodwood viert zijn vijfentwintigjarig bestaan. Zo'n dubbel feest moet natuurlijk dubbel zo hard gevierd worden met wat prachtige wagens. Porsche heeft er genoeg op het landgoed staan, maar deed één wel heel speciaal model ook uit de doeken. De LMP 2000 9R3 die tot nu toe alleen maar op wazige foto's in de categorie 'ufo-gespot' te zien was.

De auto werd tussen 1998 en 2000 door de Duitsers ontwikkeld om de 24 uur van Le Mans te gaan domineren. Zo ver kwam het helaas niet. Zelfs nu heeft Porsche nog niet laten weten waarom ze coureurs Allan McNish en Bob Wollek veelvoudig hebben laten testen, maar ze uiteindelijk niet meededen aan de race. 

Wel of geen Le Mans, de auto wordt er niet minder speciaal van. Hij is namelijk volledig opgetrokken uit koolstofvezel en wordt aangedreven door de 5,5 liter V10 die later ook terug te vinden was in de Porsche Carrera GT. Het ontwikkelen van de auto werd overigens niet alleen door Porsche gedaan. Het was een samenwerking met racewagenbouwer Lola.

Voor de rest kunnen we u niets meer over de auto vertellen. Wellicht dat u wat wijzer kan worden aan de hand van de foto's maar officiële berichten uit de hoek van Porsche moeten nog komen. Aangezien ze dit weekend feest vieren hopen we op wat uitspraken van dronken Porsche-medewerkers, want zoals u ook weet zijn dronken uitspraken altijd berust op waarheid.

Reacties

Dima Beeline 13-07-18 | 16:47

Pron!

hier openen 13-07-18 | 19:03

Dronken duitser 1) De officiële reden voor de annulering van het programma, die in december '99 werd bevestigd, werd gegeven als de noodzaak om middelen in te zetten voor de ontwikkeling van de Cayenne SUV.

Vrouw van dronken duitser 1) Conspiracy-theoretici voeren aan dat Audi zo druk kon uitoefenen op Porsche, welke nog in de Volkswagen-groep moest worden opgenomen, niet om terug te keren naar Le Mans omdat de Cayenne SUV ook de basis was van de Audi Q7 en de VW Touareg.

Gazzerop 14-07-18 | 02:16

Zit al de hele dag naar die geyle livestream https://www.youtube.com/watch?v=67IvQwZZLVU te kijken en ondanks dat de porsche parade al wel veevuldig is langsgekomen, inclusief het beest, de 919 evo.
Maar over deze beauty wordt het doek nog even gehouden, want die is echt niet langsgekomen.
Gelukkig maar, heb al genoeg Good Wood gehad wat dat betreft.

Reageer