Autobahn

Daniel Ricciardo wil eerst zekerheid over keus voor Honda

Nog altijd heeft Daniel Ricciardo zijn contract bij Red Bull Racing niet verlengd. De geruchten over een handtekening blijven maar opduiken, maar zwart op wit is nog niks en dat komt door de overstap van Renault naar Honda.

De contractsverlenging van Daniel Ricciardo bij red Bull Racing kent vele hordes. Ten eerste wil de Australiër zijn salaris gelijktrekken met schijnbaar de veel meer verdienende Max Verstappen. Maar Dan had ook graag een overstap naar Mercedes of Ferrari gemaakt. Met het duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bij Mercedes en Ferrari met Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen én Charles Leclerc lijkt dat niet te gaan gebeuren, maar toch staat er geen handtekening bij het team van de rode stier.

Er was namelijk nog iets dat Ricciardo zeker wilde weten: is de overstap van Renault naar Honda gemaakt op rationele gronden? Als de teamleiding alleen een emeotioneel signaal naar Renault wilde afgeven en daarom voortaan met een prutsmotor gaat rijden kan hij misschien beter naar een team met Renaultpower overstappen: "The important thing to understand for me why they’ve done it, it can’t just be purely on emotions. Like, ‘It’s gone to shit with Renault, whatever, and we’re doing it because we want to change."

Nu lijkt ook die hobbel te zijn gladgestreken: "They’ve obviously done their homework and they strongly believe that it is a good thing, not just on an emotional decision. They’ve done what they can to try and encourage me to make it happen."

Het is nu dus een kwestie van tijd voordat de honey badger zijn krabbel onder het contract zet. Kom op Dan, je kunt het.

Reacties

Umberto die trotzoni 12-07-18 | 17:45 | 1

Hij heeft schijnbaar niet of minder mee mogen praten over de motorwissel als Max.
Hij weet dus duidelijk minder als MAX en dat zal wel op meer vlakken zijn naar ik aanneem, zolang hij niet getekend heeft staat hij een beetje buitenspel bij de ontwikkelingen van volgend jaar.
want wat je niet weet kan je ook niet doorvertellen.

Atlantis-95 12-07-18 | 21:27

'Hij weet dus duidelijk minder als MAX'

En wat als Daniel net zoveel weet als Max? Wat als Max een PR praatje heeft gehouden? Op basis van wat weet je dat zeker en dat Max niet staat te lullen?

Want waarom zou je kiezen voor Renault als je als (duidelijk) tweede team wordt bediend en volgend jaar helemaal. Want het is niet vanzelfsprekend dat je minimaal op hetzelfde wordt bediend. Er was genoeg gedoe tussen Renault en Red Bull Racing.

Andere invalshoek:
Aantal races zou die Renault motor opeens meer power krijgen door andere brandstof. Het lijkt mij, gezien het aandeel in die motor van Red Bull Racing, die ruim tevoren geïnformeerd had moeten worden met vermelding van de motor settings en dat dat te bereiken is met andere brandstof. En 'andere brandstof' in de praktijk is waarschijnlijk benzine met een hoger octaan gehalte.

Alsulinkskijkt 12-07-18 | 17:52 | 2

Verwend kreng. Alsof renault hem een podium kan bieden. Zou me niks verbazen als hij straks een trap onder zijn stoeltje krijgt.

Deviant 12-07-18 | 18:55

Als Max met minder punten meer betaald krijgt is zijn reactie niet meer dan logisch, zou jij ook niet accepteren toch?

CamaroHans 13-07-18 | 10:34

De werkgever van Max weet hem beter op waarde te schatten dan jij denk ik?

LMP 12-07-18 | 18:15

Honey Badger or Money Badger?

Guus Muisarm 12-07-18 | 19:35

Van wat ik begrijp is de intentie er maar wachtten ze op hamilton omdat dat een ontsnappings clausule is voor daniel

Harry Turtle 12-07-18 | 19:59

Alsof ie dat nog niet weet. Wat een kul.

exqueeseme 13-07-18 | 00:07

Dit is oud nieuws en stond een aantal weken geleden al op gpupdate. #komkommertijd #luieschrijvershierbijautobahn

Flapuitus 13-07-18 | 00:41 | 1

Geveinste naïviteit Daniel, je weet best dat RedBull een afgewogen motorbesluit heeft genomen. Just sign here, please 😉

CamaroHans 13-07-18 | 10:38

Ja een beetje vreemd om te doen alsof ze daar maar gewoon een gokje nemen. Niemand kan in de toekomst kijken, maar ze zullen echt wel alle voor- en nadelen hebben afgewogen en de beste kans denkt men met de Honda te hebben. Niet alleen volgend jaar maar ook daarna. Maar ook al heb je op uiterst wetenschappelijke wijze voor jezelf aangetoond meer kans te hebben de komende jaren met Honda, is dat natuurlijk geen garantie op succes.

Reageer