Autobahn

Rezvani Tank Military Edition heeft een Hellcat V8

Rezvani gaat nog een stapje verder met hun Tank, die toch al een beest is. Ze maken hem gereed voor militaire doeleinden en hangen er gelijk een Hellcat-motor in. Want waarom niet?

We zijn helemaal klaar met de Hummer. Dat ding is oud, lelijk, onhandelbaar en zuipt teveel peut. Tijd voor een waardige opvanger moet Rezvani gedacht hebben. Ze maakten eerder al de Tank, maar die was niet voor militairen bedoeld. De Tank Militairy Edition is dat eigenlijk ook niet, maar doet net alsof, net als de Hummer dat deed. 

De nieuwe versie is ontworpen om tegen een stootje en kogels te kunnen. Hij is namelijk volledig gepantserd en kan stukken lood afkomstig uit groot kaliber vuurwapens terugkoppen. Daarnaast heeft hij ruige run-flat banden waardoor hij gewoon door kan rijden als het rubber geraakt is door vijandelijk vuur. De benzinetank met kevlar bekleed, voor het geval dat. 

De bestuurder kan zijn tegenstanders uitschelden via een intercom-systeem, of verblinden met extreem felle verlichting op het dak en in de extra verstevigde bumper. Gaan de terroristen met bommen en gifgasgranaten gooien, dan zit je ook veilig in de Tank want hij kan tegen explosieve aanvallen en wordt geleverd met gasmaskers voor elke inzittende. Zelf kan de auto ook roken en een eigen rookgordijn opwerpen. De inzittenden kunnen dan nog zicht houden met thermal night vision-camera.

Verre van militair

Ondanks zijn ruige uiterlijk is het aan de binnenkant alles behalve spartaans. De gemiddelde militair zou op stoel gemaakt van buizen en een tentdoek moeten zitten, de eigenaar van de Tank Militairy Edition niet. Hij mag zijn kont plaatsen op een mooie, luxe, in leer beklede stoel en kan genieten van alle comfort in de wereld. Alle technische snufjes die je tegenwoordig verwacht zitten ook gewoon in deze 'militaire' jeep.

Ook qua motorisering is het verre van militair te noemen. In dat geval zou je waarschijnlijk denken aan een solide dieselmotor en niet aan een 716 pk sterke 6,2 liter supercharged V8 afkomstig uit een Dodge Challenger SRT Hellcat. Toch kan je voor de immens krachtige V8 kiezen als je $65.000 extra overmaakt. En dat is een beetje vreemd, want dat is meer dan de aanschafprijs van een Hellcat. Deze kost maar $58.650 in de States. Maar goed, als je geen halve ton extra hebt liggen, dan is de standaard 6,4 liter V8 die 505 pk produceert ook geen straf.

De Rezvani Tank Militairy Edition is te koop vanaf $295.000 en daarvoor krijg je alles wat hierboven genoemd is plus vering die volledig naar eigen wens is afgesteld. Maar het blijft een stuk duurder dan de 'standaard' Tank die de deur uit gaat voor $159.000 en het moet doen zonder al die militaire opsmuk die je toch nooit gaat gebruiken.

Reacties

Beffel0Bill 12-07-18 | 15:05 | 2

Gelukkig hebben ze op de drempel gezet dat het geen step is ........

Bastiat 12-07-18 | 15:14

Lolwut? Nu je het zegt! Jezus wat achterlijk. Wie verzint nou een bombproof tank met een drempel waar je niet op mag staan WTF?!

CamaroHans 12-07-18 | 15:59

Dat zwarte ding daaronder is de step, de lichtgekleurde sideskirt niet. Amerikanen kunnen daarop gaan staan en als die stuk gaat en ze verliezen daarmee de oorlog kunnen ze Rezvani aanklagen. Daarom staat er op elke magnetron in Amerika ook dat je je kat er niet in mag drogen.

2voor12 12-07-18 | 15:26

Hoeveel handgranaten krijg je er precies bij? Op de foto's tel ik er maar 3.
Ter info voor de meelezende AIVD: just asking for a friend.

TuurlijkNiet 12-07-18 | 15:41

Lijkt mij een prima voertuig voor de Nederlandse politie om in Schilderswijk rond te rijden. Of voor in Brussel..

JanSees 12-07-18 | 15:52

Kennen jullie het als iemand erg dik is dat het gezicht mee gaat vervormen en de lippen een rare vorm krijgen? Dat gezicht zit hier ook wat in.

The2Amendment 12-07-18 | 18:11

Prachtig.

owikzegmaarwat 12-07-18 | 21:04

militaire stijl maar wel met alle gemakken voor te rijke mensen. Een echt militair voertuig heeft natuurlijk niet zon luxe uitziend interieur.

geenstijlnaam 12-07-18 | 21:07

Leuk, maar het leger doet er geen fuck mee.
Geen schuine bodem die beter geschikt is tegen IEDs.
Ophanging te open en brak en te moeilijk te vervangen.
Geen turret.
Op wat voor brandstof(fen) kan dat ding rijden ?
Verder op zich dikke patserbak.
Maar waarom de shell niet vlakker houden ? Minder putten en zo. Dat is veiliger, kunnen dingen beter afketsen. Ook makkelijker te fixen in geval van schade.
Dus weer te flash en cool, en niet echt genoeg.
Typisch amerika dus.

Frau Merkel 13-07-18 | 16:17

Om het lijstje even wat te verlengen:
Holling bij de achterwielkasten is een prima kogelvanger
Links achter op de hoek zit de tankdop. De hoek is ballistisch een van de zwakkere punten. Dom. Als je in de kogelvanger schiet, knal je blijkbaar gelijk de tank in.
Als je een gasmasker hebt en een gaswolk inrijdt kun je daarna je auto weg flikkeren omdat de gassen overal in trekken. Gassen komen ook via de huid binnen. Een beetje fatsoenlijke auto heeft een NBC filter. Daarmee komt er helemaal niets binnen.
De onderkant is volledig open. Leuk dat je run flats eronder hebt zitten. Het diff er vlak naast is plaatstaal. Zonder diff doe je ook niets meer.
Een molotov cocktail erop en je fikt zo door de verlichtingsafscherming heen. Dan zit je waarschijnlijk direct op het pantserstaal. Dat wordt lekker warm en dan kunnen de raampjes helaas niet open.
De dubbel gekromde vlakken maken het onmogelijk er verder iets op te plaatsen als een RCWS oid. Een open dakje kun je ook vergeten. Elk militair voertuig heeft een extra vluchtweg.
Amerika. Nuff said.

Reageer