Max Verstappen is volgens Sebastian Vettel nog steeds kanshebber om wereldkampioen te worden

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Hoewel Max Verstappen in het Formule 1-kampioenschap 78 punten achter staat op leider Sebastian Vettel, ziet de Duitser hem nog steeds als kanshebber voor de wereldtitel. Volgens Vettel moet Ferrari zich blijven ontwikkelen.

Op dit moment lijkt Ferrari het beste pakket te hebben. De auto is sterk en de motor heeft door een slimme truc met de turbo meer vermogen dan die van Mercedes(voor het eerst in 4 jaar). Alles lijkt dus op rolletjes te lopen voor de Italianen, maar Vettel wil nog niet te vroeg juichen. Vorig jaar ging het in de tweede seizoenshelft namelijk ook compleet mis, met veel technische problemen bij Ferrari. Dit seizoen willen ze koste wat kost het kampioenschap binnen halen.

Daarvoor moet nog wel eerst Mercedes verslagen worden, maar ook Red Bull is nog zeker niet 'out of the running'.

"Ten eerste duurt het seizoen nog lang, dus is het veel te vroeg om het überhaupt over de titel te hebben", zo begint Vettel tegenover Bild. "Lewis rijdt heel sterk en we moeten Red Bull zeker niet vergeten. Max en Daniel zijn twee erg snelle coureurs", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Volgend weekend gaat het Formule 1-circus naar Hockenheim, waar de Grand Prix van Duitsland verreden zal worden. Op dat circuit is motorvermogen ook weer ontzettend belangrijk, dus het zal in Duitsland een lastig verhaal gaan worden voor Red Bull Racing...

Reacties