Autobahn

Cristiano Ronaldo naar Juventus: Fiat-werkers gaan staken

's Werelds beste voetballer die niet meer op het WK staat kondigde gisteren zijn transfer naar Juventus aan. Hij gaat er nog meer geld verdienen en dat zint de vakbondsleden die in de Fiat-fabrieken werken niet. Zij willen ook meer geld.

Het lijkt een rare reden om te gaan staken als je voetbalclub de beste voetballer in huis haalt. Goed, het is een duur geintje, maar je wordt niet zomaar kampioen. Normaal gesproken zou je er als fabriekswerknemer niets over teklagen moeten hebben. 

In Italië is het anders. Juventus is van dezelfde houdstermaatschappij die ook grote belangen heeft in FCA: de familie Agnelli. In de redenering van de werknemers krijgt Ronaldo dus hun zuurverdiende centen, terwijl zij telkens maar weer moeten bezuinigen.

Vakbond Unione Sindacale Di Base is woest: "Ons wordt verteld dat we aanspraak moeten maken op sociale vangnetten en moeten wachten op de komst van niet Fiat-modellen naar Melfi [de fabriek waar de werknemers gaan staken, red], maar dat laatste gebeurt niet." Tja, het zit er inderdaad dik in dat de werknemers in de regio Basicale (in het zuiden van Italië) niet voor het noordelijke Juventus zijn en dus niet willen betalen voor de megaster.

Jeep

Overigens verwacht FCA wel wat terug van Ronaldo. Behalve veel doelpunten scoren voor de €31 miljoen die hij jaarlijks krijgt, gaat hij ook Jeep vertegenwoordigen. De naam van het merk staat op de borst van het Iuve-shirt en als ze dankzij Ronaldo de Champions League halen, vertegenwoordigt dat alleen al een mediawaarde van €50 miljoen. FCA zou het geld dat de rondbalspeler kost dus makkelijk terug kunnen verdienen.

Reacties

GifKikkert 11-07-18 | 16:51

- edit - dank

rexmundi666 11-07-18 | 18:06

Dat gillen die grote clubs altijd: dat ze die wanstaltige transferbedragen terug gaan verdienen. Hoe kan het dan dat al die clubs in het zuiden van Europa zo enorm diep in de schulden zitten dat de banken er niet eens de stekker meer uit durven trekken omdat ze anders ook omvallen? Die Ronaldo gaat minimaal 100.000 euro per week verdienen. daar moeten dan wel erg veel verkochte shirtjes tegenover staan. En intussen krijgen de werknemers v an een andere tak van de familie er geen cent bij. Ik was niet gaan staken als ik hen was, ik was met een fakkel en een hooivork bij de bass langs gegaan.

tsjakkaaaa 11-07-18 | 18:24

Hij gaat geen 100.000euro per week verdienen, maar 500.000euro per week! Bizar.

Potatochips. 11-07-18 | 23:14 | 1

Wat een onzin natuurlijk! Een voetbalclub heeft niets met die fiat fabrieken te maken. Het is logisch dat een club spelers inkoopt en verkoopt. Gebeurd al jaren. Maar nu moet er opeens gestaakt worden. Werken luie flikkers. Als jullie meer loon wilden hadden jullie moeten studeren!

Ben-Bataaf 12-07-18 | 01:15

Onzin is dat in de wereld van voetbalmiljarden iedereen mee moet betalen aan de politie inzet.

Overgewaardeerd kut spelletje.
Maar ja, brood en spelen. Verdeel en heers.

theteach 12-07-18 | 14:39

Die stakende luigi's moeten zich eens afvragen hoeveel mensen zouden betalen voor een shirtje met hún naam erop.

Reageer