Autobahn

Ariel Atom 4 geeft nog meer speelplezier

Een Ariel Atom koop je niet om woon-werkverkeer mee te doen, tenzij je een masochist bent. Nee, je hebt zo'n apparaat om ermee te spelen op een circuit en de vierde generatie kan dat weer. Hij is bijna compleet vernieuwd.

Een buizenframe met wielen, veel meer is een Ariel Atom eigenlijk niet. De Ariel Atom 4 houdt vast aan dat concept en biedt eigenlijk alleen technische verbeteringen. Comfort is er nog steeds niet bij. Hoewel, de interieurruimte is een beetje toegenomen, dus de inzittende hebben wat meer vrijheid om zich heen.

Dankzij nieuwe bouwtechniek is het frame van de auto weer vijftien procent versterkt. Je kunt het in elke kleur die je maar kunt verzinnen laten poedercooaten. Er zijn maar drie onderdelen hetzelfde gebleven ten opzichte van de vorige generatie Ariel Atoms: het rempedaal, de koppeling en de tankdop. De rest zou anders zijn, al vragen we af waarom je een nieuwe pedalenset kiest en dan het rempedaal niet mee wijzigt.

De oude Hondamotor van de Atom 3 is afgedankt en vervangen door *drumroll* een Hondamotor. Ariel Motor Company heeft gekozen voor de tweeliter turbomotor van de huidige Civic Type-R. Dat betekent 320 pk in het frame met wielen. Nul naar bijna honderd (96 km/u) doet hij voortaan in 2,8 seconden. Honderd mijl per uur (160,88 km/u) bereikt je 6,8 seconden nadat je het gaspedaal gevloerd hebt.

In het Verenigd Koninkrijk haal je de auto al voor €45.000 op. Hier moet je nog even wat extra belasting afrekenen, of de auto niet op kenteken zetten en er alleen mee op circuits gaan rijden. De auto wordt dit weekend gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed.

Reacties

CamaroHans 11-07-18 | 09:57 | 2

Erg leuk speelgoed, maar ik zou dan eerder voor een motorfiets gaan.

Viper62 11-07-18 | 11:35

Motorfietsgevoel voor heren (m/v) met meer geld dan ballen?

newray 11-07-18 | 11:58

zolang ie maar harder gaat dan die F1-troep.

loze stijl 12-07-18 | 06:17

Dit is gewoon briljant weer.
320pk op 500 kg.
Helaas wel tegen €45000 maar dan heb je het over de Britse prijs af fabriek.. Tel er BPM, BTW ed bij en je zit in ons geld/milieubewuste landje al zowat aan de €70000 ben ik bang.
Hoe dan ook natuurlijk wel de ultieme skelter voor grote jongens.

Reageer