Max Verstappen heeft dit jaar heel veel geleerd van zijn fouten: 'Was ook niet blij met hoe het ging'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

De pas 20-jarige Max Verstappen begon het 2018-seizoen niet op een lekkere manier. De Nederlander was vaak betrokken bij incidenten, maar claimt dat dit hem juist sterker gemaakt heeft. 

In gesprek met Channel 4 kijkt de Red Bull-coureur terug op het verlopen seizoen, waarin hij één overwinning behaalde. Maar voorafgaand aan die overwinning was er vooral veel kritiek. Na zijn winst in Oostenrijk was Max opgelucht dat hij eindelijk even van deze criticasters af was.

Terugkijkend op het begin van het seizoen, kan hij er nu best wel om glimlachen: "Aan de ene kant kan ik er nu om lachen. Aan de andere kant wil ik ook gewoon mijn middelvinger opsteken naar iedereen die mij constant bekritiseerde", zo begon Verstappen.

Vooral het feit dat iedereen eiste dat Max zijn rijstijl zou veranderen, heeft hem geïrriteerd. Maar achteraf voelt hij wel dat hij sterker uit deze periode is gekomen.

"Kijk, ik was natuurlijk ook niet tevreden met hoe het ging. Maar om dan te zeggen dat ik mijn rijstijl moet aanpassen, dat is gewoon dom. Die rijstijl heeft ervoor gezorgd dat ik het tot de Formule 1 geschopt heb. Mensen leren van hun fouten en dat is wat ik dit seizoen vooral gedaan heb. Maar mensen moeten begrijpen dat ik niet zomaar mijn hele aanpak kan veranderen", aldus Max.

Reacties