Damon Hill wil Max Verstappen niet met Ayrton Senna vergelijken: 'Daar zijn ze allebei te geweldig voor'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Damon Hill vind het maar niets om Max Verstappen te vergelijken met viervoudig wereldkampioen Ayrton Senna. De Braziliaan wordt door velen gezien als de beste F1-coureur aller tijden.

Hiermee wil Hill niet zeggen dat Max niet net zo goed is, of zo goed kan worden, maar hij vind het ongepast om de twee coureurs te vergelijken. Ze zijn namelijk allebei fantastisch, zo denkt Hill.

Tijdens de True/False ondervraging van Ziggo Sport vroeg Jack Plooij of Max Verstappen Senna 2.0 was, waarop Hill antwoordde met een vrij duidelijke "False!" Na de vragen vroeg de Ziggo-reporter om uitleg van de Brit, die over beide coureurs erg complimenteus was.

"Je kan ze niet zomaar vergelijken. Senna was geweldig, maar dat is Max ook, daarom mag je ze gewoon niet vergelijken. Max is Max en Senna was Senna, ze zijn allebei fantastisch", zo maakte Damon duidelijk.

Naast het feit dat Hill erg complimenteus was over Verstappen, had hij nog wat mooie woorden over voor wat Nederlanders: de Nederlandse Formule 1-fans. Op de vraag of de Britse fans zijn ingehaald door Nederlandse fans als beste F1-fans, antwoordde Hill: "True".

Op dat antwoord kwam hij even later, grappenderwijs, terug: "De Nederlandse fans zullen nooit kunnen tippen aan de Britse fans. Ik ben nou eenmaal Brits, niet Nederlands", lachte Hill.

Reacties