Autobahn

VIDEO. Max Verstappens meesterlijke inhaalactie op Kimi Räikkönen

Afgelopen weekend liet Max Verstappen weer eens zien dat je een krachtigere wagen kunt hebben, maar dat hij nog steeds het vuur aan je schenen legt. In dit geval met een prachtige inhaalactie buitenom op Kimi Räikkönen.

Tijdens de achtendertigste ronde van de Grand Prix van Groot Brittannië op Silverstone, deed Kimi Räikkönen een poging om Max Verstappen van de derde plek te duwen. De Nederlander verdedigde zijn positie erg stevig, maar de Ferrari was toch net wat sterker op het rechte stuk waardoor de Fin voor bij de Red Bull kon komen. Iets wat niet van lange duur was aangezien Max het gevecht niet zomaar opgaf en zijn wagen in de eerstvolgende bocht buitenom de Ferrari ramde. Een actie die niemand zag aankomen en waardoor het hele Nederlandse publiek op de tribune uit zijn plaat ging.

Zelfs bij het uitkomen van de bocht wist Verstappen Kimi van zich af te houden en kon na een van de tofste gevechten van de race, zijn positie behouden. Helaas mocht het allemaal niet baten want de Red Bull-coureur moest vlak voor het einde van de race opgeven vanwege problemen met de elektronica. De auto deed vanaf het begin van de race al raar met het brake-by-wire-systeem dat haperde, maar dat leek zichzelf op te lossen. Nadat Max vlak voor het einde van de race van de baan spinde, kon hij de auto alleen nog in de eerste versnelling krijgen. Vermoedelijk was de bug in de elektronica weer terug, maar was hij nu gaan zitten in de versnellingsbak. Hoe dan ook, het was niet het einde waarop we hoopten en zeker niet een die Max verdiende.

Reacties

Doctor Honoris Causa 09-07-18 | 14:31

Leuke Landmacht reclame maar die heb ik nu 3x bekeken zonder dat ik Max zie verschijnen.

Doctor Honoris Causa 09-07-18 | 14:33

Ah de 4e keer lukte het. Inderdaad meesterlijk ! Go Max !

Scarfie 09-07-18 | 16:17

Mag bij " Beste inhaalacties 2018"

Call on the attacker 09-07-18 | 17:28 | 2

En hoeveel kampioenschapspunten heeft hij daar nu precies mee verdiend?

Goldenduckie 09-07-18 | 17:33

Hoeveel punten haalden Hamilton, Riccardo en bottas in Oostenrijk? Wat zijn dit voor reacties

Linke.Loetje 09-07-18 | 18:38

Och Max doet tenminste mee in een kampioenschap. Hoeveel kampioenschapspunten heeft oranje inmiddls te pakken? POh wacht, die zijn uberhaupt niet goed genoeg om mee te mpgen doen in welk kampioenschap dan ook....

Reageer