Autobahn

De tien beste creaties van RemetzCar

Onlangs bereikte ons het droeve bericht dat 's lands bekendste bouwer van rouwauto's ons is ontvallen. Wij vinden berusting in het feit dat de creaties van RemetzCar nog in ons midden zijn en bieden graag een retrospectief.

Het grootste autonieuws van deze week was toch wel dat RemetzCar ophoudt te bestaan. De bouwer van de opulente Audi A8 van koning WimLex die onlangs nog in het nieuws kwam met een Tesla Model S Shooting Brake heeft besloten de blikopener aan de wilgen te hangen. Wat precies de reden is, is niemand exact duidelijk. Wel weten we dat we dit soort parels uit Lisse niet meer gaan zien.

Range Rover Sport 6x6x6

Het bizarste project uit Lisse is een Range Rover Sport. De knutselaars bouwden hem in 2009 op verzoek van een Engels bedrijf. 

Fiat 500 Hearse

Mooi en tegelijkertijd luguber: de Fiat 500 Hearse. Een lijkwagen voor kleine kistjes van te vroeg gestorven mensen. De witte auto heeft wel een schattig uiterlijk voor een laatste ritje.

Tesla Model S Hearse

In hetzelfde thema: de Tesla Model S Hearse. Mocht u overlijden en onderweg naar uw enkeltje CO2 geen CO2 willen uitstoten, dan is deze Tesla Model S lijkwagen wat voor u.

Audi A8 Lang Willem-Alexanderversie

Je bent koning en reist dus op de achterbank. De normale verlengde A8 is niet goed genoeg voor je, maar je blijkt onderdanen te hebben met slijptollen: dank RemetzCar. Speciaal voor het staatshoofd maakte RemetzCar een executive-versie van de A8, uiteraard inclusief separatiescherm voor alshij geen zin heeft in zijn chauffeur.

Verlengde Bentley Flying Spur

Speciaal voor de Bentleyrijders die teveel vrienden hebben, ontwikkelde RemetzCar een verlengde versie. Op de extra achterbank kunnen twee (en als het echt moet drie) mensen zitten. Heel luxe allemaal, als je vindt dat een bus er toch een beetje shabby uitziet.

Interieur voor VIP-shuttle

Over busjes gesproken: het ziet er van buiten inderdaad niet uit, maar van binnen is het -na een interieur-swap van Remetz- prima vertoeven. De stoelen zijn luxe en van leer en er zitten overal wortelnotenhouten cupholders en alles wat je maar zou willen tijdens het rijden.

Verlengde Chrysler 300C

Deze auto ziet iedereen voornamelijk voor zich als de amateuristisch verlengde versies voor feestjes en partijen. RemetzCar heeft echter een zesdeursversie gemaakt. Ideaal voor als jij en je vrienden heel snel willen in en uitstappen en het liefst vooruit rijden.

Stretch E-Klasse Estate

Een tamelijk bizarre conversie is de verlenging van een Mercedes E-Klasse Estate. Verlengde stationwagens zijn we eigenlijk alleen tegengekomen als taxi in Zweden, maar dat waren voornamelijk Volvo's. Het is niet helemaal duidelijk wwaar deze verlenging terecht is gekomen.

S Klasse extralang

Wie een Pullman verlengde Mercedes toch wat te gewoontjes vindt, kon bij RemetzCar terecht voor een uitrekbeurt.Het kan ook zijn dat je nog een beetje bent blijven groeien terwijl je je auto al voor de deur had staan (we noemen maar wat). Dan ging je met je al bestaande auto langs in Lisse om er een stuk tussen te laten lassen.

Tesla Model S Shooting Brake

Het laatste project dat wereldwijd veel publiciteit opleverde was de Tesla Model S Shooting Brake. De uitvoering van de conversie was veel mooier dan de eerdere versies van andere ombouwers. Het kan bijna niet anders dan dat er verschillende gegadigden waren voor een van de overige negentien wagens die gepland stonden. Blijkbaar is er echter niet genoeg handel binnengekomen, want het is nu over en uit voor de koetsbouwers uit Lisse.