Autobahn

Audi e-tron krijgt geen zijspiegels, maar camera's

Allemaal leuk en aardig, die accumobielen van verschillende fabrikanten, maar eigenlijk zijn ze nergens heel speciaal te noemen. Daarom pakt Audi het net iets anders aan het laat de zijspiegels weg en schroeft daar camera's.

De conceptversie van de Audi e-tron liet van zichzelf eigenlijk weinig verrassende dingen zien. Het bereik van de auto is niet schrikbarend, de looks schrikken niet af en we hoeven ook geen unieke technische snufjes in de aandrijving te verwachten. Het is eigenlijk gewoon een Audi zoals we die kennen, maar dan met accu's in plaats van een benzinetank. Maar toch komt de fabrikant met een bijna wereldprimeur: een camera monitoring system waardoor normale buitenspiegels niet meer nodig zijn.

U heeft ze ongetwijfeld vaker voorbij zien komen op concept-auto's. Vaak zijn het kleine vleugeltjes met een bolletje aan het einde op de plek waar de buitenspiegel normaal zit. In dat bolletje zit een camera die het beeld op een van de tientallen schermen in het interieur projecteert. Het is allemaal beter voor de verkeersveiligheid en de aerodynamica, maar op de een of andere manier komen ze eigenlijk nooit terecht op een productiemodel. En juist daar heeft Audi werk van gemaakt. De e-tron krijgt ze namelijk echt: twee vleugeltjes met camera's erin.

Flexibel

Ze werken als volgt: een cameraatje neemt het beeld achter de auto op en projecteert dit op een scherm in de deur vlak onder het raam. Daardoor kijk je als bestuurder eigenlijk naar de normale lokatie van de spiegel en zie je nu hetzelfde als voorheen. Het grote voordeel van de camera's is dat ze verschillende standen kunnen aannemen. Audi denkt hierbij bijvoorbeeld aan verschillende mate van inzoomen bij verschillende snelheden. Zo zal het systeem alles een tikkeltje dichterbij laten lijken als er 90 km/u of harder gereden wordt en wordt de kijkhoek groter in stadsverkeer.

Maar ook bij het achteruitrijden wordt alles makkelijker. De camera's kunnen hun stand automatisch aanpassen zodat de dode hoek een stuk kleiner wordt en het overzicht dus groter. Of ze richten zich tijdens het inparkeren op de stoeprand zodat de peperdure velgen heel blijven. Ook 's avonds en 's nachts wordt het uitzicht op de buitenwereld beter omdat ze een speciale nachtstand hebben waarmee de bestuurder meer ziet dan met conventionele spiegels.

Primeur

Omdat Audi de camera's voor het eerst op een eigen productiemodel schroeft, roepen ze dat ze een wereldprimeur hebben, maar dat is niet helemaal waar. Moederbedrijf Volkswagen deed hetzelfde truukje al een keertje met de XL1, al was deze wel zwaar gelimiteerd geproduceerd. De VW had een uitzondering op de wetgeving weten te verkrijgen om met de camera's rond te rijden, de e-tron heeft dat niet nodig omdat het tegenwoordig simpelweg is toegestaan om dit soort systemen te gebruiken. Dus ja, het systeem komt naar de productieversie van de e-tron, en ja, het is volledig legaal en ja, u kunt er eentje kopen. Wat wilt u nog meer?

Reacties

Theo Reet 06-07-18 | 11:00

als de airbags op mijn audi al zo vaak worden gejat omdat het een lucratieve handel is, voorzie ik een nieuwe markt voor het dievengilde.

SP-B 06-07-18 | 11:06 | 3

"Wat wilt u nog meer?"
Nou, ik zou graag zien dat ze dit doen zonder die opzichtige camera's op de plaats van de spiegels. Je zit nu nog altijd met zo'n uitstekend object. De winst qua CW-waarde is nu relatief klein, terwijl het wel storingsgevoeliger is dan een ouderwetse spiegel.
Dus, als je een camera toepast, doe het dan goed en verwerk deze in de achterzijde van de auto. Dit is net niets...

bitflip 06-07-18 | 14:11

Relatief klein misschien, maar je gebruikt toch minder energie dus meer range, maw, goedkoper om te rijden.

bitflip 06-07-18 | 14:13

E.e.a. afhankelijk van energieverbruik camera's, maar dat stelt ook erg weinig voor dankzij de mobiele telefoon industrie.

Cen Bramer 06-07-18 | 15:36

Dat krijg je ervan, als je gadgets gaat verwerken in modellen die ook in het wit, met zwarte ongespoten bumpers te krijgen moeten zijn. Dan krijg je uitsteeksels op de plek waar het pleps ook de uitsteeksels heeft. 'Modulair bouwen' noemen ze dat bij VW. Kabelboompje van de elektrische en verwarmde spiegels krijgen een extra rood/zwart/geel draadje en als je de optie aanvinkt komt er JIT een paar lenzen aan het stekkertje.

Diederik Vlegel 06-07-18 | 11:13

Ben vooral benieuwd hoe goed het werkt met laagstaande zon die vol op het schermpje schijnt.

TheEgg 06-07-18 | 11:23

"de looks schrikken niet af " Noem dat maar weinig verrassend. Het is tot nu toe iets waar zo'n beetje elke grote autofabrikant echt totaal gefaald heeft. Met als hoogtepunt BMW en hun oogbalverkolende i3.

2voor12 06-07-18 | 11:25 | 3

Leuk, weer iets dat je duur moet vervangen als het weer eens stuk is.

bitflip 06-07-18 | 14:14

Zijspiegels zijn gratis bij jouw garage?

Bytemaster 06-07-18 | 15:03

@ bitflip 06-07-18 | 14:14
Niet gratis maar wel een stuk goedkoper dan een camera met scherm en bijbehorende elektronica.

bitflip 06-07-18 | 16:24

Niet dat ik ga over audi's prijzen, maar de camera kost misschien een paar euro qua productie, Idem voor electronica om het aan de bestaande schermen in de auto te koppelen. Het duurste is vermoedelijk de eenmalige software integratie. Zou zomaar kunnen dat het bij elkaar nog steeds goedkoper is.

Johnny66 06-07-18 | 11:39

Moet allemaal betaald worden . De fabrikant die een auto brengt die enkel de veiligheid kent en verder basic is nu spekkoper .

De echte Stolwijker 06-07-18 | 12:22 | 1

Eerlijk is eerlijk, dit is een leuke innovatie. Met name de nachtstand zorgt ervoor dat je die verdomde fietsers zonder licht toch ziet als je rechtsaf een fietspad wil kruisen. Overigens kantelt ook bij sommige Citroënmodellen de buitenspiegel neerwaarts wanneer je achteruit rijdt.

SP-B 06-07-18 | 14:49

BMW had dit 20 jaar terug al als optie, dus echt nieuw is het niet.
Leuk idee overigens, maar je wilt niet altijd een stoeprand zien als je achteruit rijd. Heb er zelf overigens nooit mee gereden, dus vraag me niet hoe het exact werkt.

Bubske 06-07-18 | 12:40

Optioneel gelukkig.

Tsux 06-07-18 | 13:02

Leuk als je spiegel/camera slachtoffer wordt van jeugdvandalisme die dronken met een fiets door de straat rijden. Wordt een duur spiegeltje dan.

Homme du Forêt 06-07-18 | 14:05

Noem me ouderwets, maar iets zegt me dat het met zo'n camera toch een stuk lastiger is om afstanden in te schatten. Bij achteruitrijcamera's worden er niet voor niets (bijna) altijd hulplijntjes bij getekend.

lekkeraustralie 06-07-18 | 14:18

Heel handig ! hoe meer zelrijdende auto's er worden verkocht. Op die schermen kun je namelijk ook leuke reclame tonen (verzekeringen en zo). Of je zet de motor uit en dan reclame op de schermen. Zoals gezegd. Handig...................

Bytemaster 06-07-18 | 15:05 | 1

Vind het wel apart dat die schermen dan op de plek van de spiegels worden gemonteerd. De spiegels zitten op de huidige plaats omdat dat niet anders kon maar feitelijk is die plek erg onhandig. het is redelijk ver weg van je ogen en je moet je hoofd relatief veel bewegen om de spiegels te bekijken. Als het dan toch elektronisch gaat zouden ze de schermen ook meer centraal kunnen monteren.
Zal wel te maken hebben met de gewoonte van de bestuurders.

Cen Bramer 06-07-18 | 15:32

Ik vind het ook apart, maar om de tegenovergestelde reden: als je in je spiegels kijkt, draait je hoofd en vergroot je daarmee je blikveld. Nog net even die fietser over je schouder zien aankomen...

Ik ben bang dat dit bestuurders nog luier maakt en ze met oogkleppen op rechtvooruit gaan rijden, totdat de auto piept omdat het wat op de camera heeft waargenomen dat bewoog.

loze stijl 06-07-18 | 18:15

Bij mijn weten dienen voertuigen momenteel nog steeds voorzien te zijn van analoge spiegels.
Ik zag ooit, bij de presentatie, ook een Tesla X die geen spiegels had maar camera's.
Ik vond het persoonlijk briljant bedacht maar helaas.... de uiteindelijke productieversie had gewoon spiegels.

KapiteinKlein 06-07-18 | 19:32

Ik ben voorstander van innovatie, maar dit is een oplossing voor een probleem dat er niet is. De huidige spiegels werken toch goed? Het is meer onkunde /onoplettendheid vanuit de bestuurder dat een ongeluk veroorzaakt dan de spiegel.

Reageer