Autobahn

Video. Politieachtervolging op A15 eindigt in megacrash

Vrijdagavond was de A15 urenlang afgezet na een ongeval. De oorzaak was een gigantische klapper die twee achtervolgde supermarktrovers maakten, nadat de politie een box-manoeuvre probeerde uit te voeren.

De achtergrond van de achtervolging was een diefstal bij de Albert Heijn van Berkel en Rodenrijs. Een tweetal uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel van 17 en 19 -de jeugd heeft de toekomst- had een flinke hoeveelheid geld uit de kassa's buitgemaakt en uiteraard een berg sigaretten. Een getuige zag echter hoe ze er vandoor gingen en verwittigde de politie

Die volgde de mannen tot op de A15 bij Gorinchem. Wellicht dat de twee echt geen idee meer hadden waar ze waren, want ze keerden daar om (waarschijnlijk over het klaverblad van het knooppunt met de A27).

Ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam hadden de agenten wel genoeg gezien en ze initieerden een box-manoeuvre die eindigde in een ongeplande PIT-manoeuvre (bij een kilometer of 180 per uur!). De vluchtwagen vliegt daardoor met hoge snelheid door/over de vangrail en slaat daarna zeker vier keer over de kop en komt vervolgens onderste boven in een sloot terecht.

De twee inzittenden hebben het wonder boven wonder overleefd. Niet alleen dat, ze zijn slechts licht gewond en hoeven alleen voor een controle naar het ziekenhuis. Daarna zijn ze veilig opgesloten op het politiebureau. Het is te hopen dat ze daar nog even blijven.

[Via Dumpert]