Autobahn

Uniek! Outlander PHEV met enorme bijtelling

Buzz buzz.

Van de Mitsubishi Outlander PHEV zijn wereldwijd inmiddels 100.000 exemplaren geleverd, dat zijn er meer dan bijvoorbeeld de Prius plug-in. Een onevenredig groot deel hiervan werd in Nederland op de markt gedumpt, maar de SUV-met-batterijen heeft inmiddels ook de Engelse kust bereikt, en verspreidt zich over het Verenigd Koninkrijk als een zwerm ijverige bijen, of - als u liever een Joschka Fischer-beeldspraak gebruikt - sprinkhanen.

We weten niet of men in het VK ook mag proeven van de zoete, zoete nectar die disproportioneel belastingvoordeel heet, maar het geplaagde Mitsubishi mag niet klagen over de verkoop op het eiland. En niet alleen mensen, maar ook dieren blijken gecharmeerd van de Japanse stekker-SUV, getuige onderstaande beelden (van Chris Evans' nemesis The Sun) uit Wales. 

Een oud vrouwtje in de Outlander kidnapte naar verluidt de koningin van een bijenvolk, en dan heb je stront aan de knikker. Pakweg 20.000 Wu Tang Killa Bees honingbijen nestelden zich op de PHEV, maar het duurde even voordat ze het doorhad, want a) het is een vrouw van 65 en b) het bijengezoem was aanvankelijk niet te horen boven het geloei van de op volle toeren stampende 2.0 viercilinder in het vooronder van de 1:50 rijdende magische SUV.

Het leverde in ieder geval een mooi plaatje op van een Outlander PHEV die één is met de natuur. Precies zoals de makers dat bedoeld hebben. Uiteindelijk bereikte de buzz ook de lokale imkers, die de beestjes uit/van de auto verwijderden.