Autobahn

Formule 1 kijken in Monaco? Dit ben je kwijt

Er is eigenlijk maar een Formule 1-race die echt leuk is om te bekijken en dat is die van Monaco. Zeker met een Nederlandse contender in het spel. Dus onze Reiseführer heeft namens Reisebüro Autobahn een paar pakketjes bekeken. Naar Monaco, kosda?

Het stratencircuit van Monaco is de droom en de nachtmerrie van de meeste coureurs, maar van de F1-fanaat is het altijd een droom. Helemaal als je een Europese fanaat bent, want met 1.300 km vanaf Utrecht is het best wel aan te tuffen. Hotelletje in Menton erbij en je bent voor een paar meijertjes klaar om Max te zien meerijden. Maar je kunt ook all out gaan en helemaal meedoen in de wereld van het grote geld. 

Pakketje 1, ik ben gewoon fan

Monaco is als een magneet voor je, maar je bent een gewone ZZP'er. De basisvariant is gewoon goedkoop, de glitz en glemmer van Monte Carlo kun je er op je Instagram-account zelf wel bij photoshoppen. Rij gewoon via de Autobahn naar het zuiden, in Duitsland kun je tenminste nog een beetje ongestoord planken, maar let wel op, want in Zwitserland (vignet €38,50) wil je niet geflitst worden.  Volg achtereenvolgens de borden Venlo, Koblenz, Basel, Luzern, Gotthard, Milaan, Genua, Ventimiglia totdat je bij Menton bent. Daar heb je een hotelletje geboekt voor €292 per nacht. Aan brandstof ben je onderweg minimaal €150 kwijt als je met de auto van je vrouw gaat. Met je eigen benzineslurper wordt het natuurlijk wat prijziger. 

Kosten tot nu toe:
Brandstof: minimaal €150,-
Tolvignet Zwitserland: €38,50
Tolweg Italië: €32,30
Tolweg Frankrijk: €1,30
'Goedkoop' hotelletje: €292,- per nacht (voor twee personen)

In Monaco gooi je je auto op de parkeerplaats van Fontvieille, kost niets en er is gek genoeg altijd plaats. Dan loop je naar de Rue Grimaldi en je gaat in een bar zitten. Biertje kost er een tientje, dat dan weer wel, maar het geluid is er in Dolby Surround. De kwalificatie en de race volg je gewoon op de beeldschermen, daar zie je het toch het beste. En op Facebook en Instagram schrijf je natuurlijk 'Living the life', 'Iemand moet het doen' etcetera. Met een beetje mazzel ben je binnen een paar honderd meter van een podiumplaats van Max.

Alles bij elkaar per persoon (als je met je beste vriend gaat): €494,85 voor twee nachtjes. Dat is wel exclusief eten en een biertje.

Pakketje 2, ik ben Hollander maar doe alsof ik het breed laat hangen

Vliegen doe je met de KLM, als je nu snel boekt vlieg je vrijdagmiddag voor €919,- naar Nice en op zondagavond vlieg je weer terug naar Schiphol. Op het vliegveld van Nice heb je bij de verhuurmaatschappij een BMW M4 laten klaarzetten voor €1.200,-. De hotelkamer in het Le Méridien Beach Plaza kost €1.400 per nacht. Na die drie uitgaven was het wel weer genoeg, dus ga je budgettair vriendelijk naar Café de Paris op het terras zitten voor €250,-. Tegen al je vrienden vertel je alleen dat je in Hotel de Paris zit (poteeto, potahto). Bonus is dat je dicht bij de lunch zit en dat je er flinke schermen hebt en weer, die Dolby Surroundsound heb je overal in Monaco.

Kosten:
Vliegen: €919,-
Huurauto BW M4: €1.200,-
Hotelkamer: €1.400,-
Café de Paris Lunch: €250,-

Omgerekend naar per persoon voor een weekendje: €3.414,- De lunches heb je al, maar je moet nog wel even zelf de wijntjes en de biertjes bijleggen. Champagne spuiten is op eigen risico.

Pakketje 3, geld speelt geen Rolex

Het is twee uur vliegen, dus ondanks dat money is not an object ga je gewoon met de KLM mee. Je stapt zelfs niet voor het gordijntje in, je bent niet gek. Kaching, €919 per persoon. Op de luchthaven van Nice ga je je pas onderscheiden van het gepeupel door met de helikopter naar Monaco te vliegen. Is leuk en nog goedkoper dan met een taxi ook. €150,-. Koopje. We hebben hotel Port Palace geregeld, de kamers waren in januari al uitverkocht, maar we hebben connecties. Kost wel geld, voor €10.000 en als je pech hebt €15.000 mag je slapen. Is gelukkig wel met zijn tweeën en omdat ze schappelijk zijn, krijg je het ontbijt er bij. Dat ontbijt wordt geserveerd op het dakterras van het hotel en dat betekent dat je de auto's onder je langs ziet scheuren terwijl je aan je croissantje zit. Maar wacht, je bent op vrijdag al aangekomen je verveelt je de klere. Voor €10.000 ga je met een SunSeeker en 5 tot 6 vrienden slash zakenrelaties varen naar een leuk haventje en daar wat lunchen. Of je gaat natuurlijk zelf rijden, met een Ferrari 458 Spider en een Porsche 991 GT3 RS, je bent tenslotte op een raceweekendje. Kost ook €10k. Op raceday heb je het balkon met de beste view van Monaco, Roof Caravelles. Ook dat is al lang uitverkocht, maar ja Life is Gucci dus we regelen je er wel naar binnen. 

Kosten van dit pakketje... prijs op aanvraag, maar reken erop dat je pp €35.000 tot €40.000 lichter bent. Zeker omdat alles nu nog even geregeld moet worden.

In 2009 had je nog ouderwetse F1 teringherrie op het terras van GP Incentives

Pakketje 4, word vriend van Max Verstappen en Dietrich Mateschitz

Dit pakketje lijkt op het hierbovenstaande, maar het verschil is dat dit pakket niet te koop is. Haha, dat dacht je. Denk opnieuw. Wij kunnen alles voor je kopen. Vrienden worden met Dietrich Mateschitz, dat regelen we gewoon, kein Problem. Voor €5.000 ben je een basic vriendje van Red Bull. Je mag achter de schermen lopen en lekker in de VIP-lounge hangen. Heb je €15.000 per persoon over? Dan ben je geen vriend van Red Bull, dan mag je je voor een weekend BFF van zowel Dietrich, Max als Jos noemen. Paddock, pits, grid, alles. Je bent lit.

Bij alle pakketten geldt: U bespaart €0,50 per persoon, want oordopjes zijn tegenwoordig niet meer nodig. En natuurlijk de disclaimer dat de prijzen van vliegtickets en hotels ieder moment fluctueren.

Reacties

Kaas de Vies 25-05-16 | 19:08 | 1

Wat een onzin. Je neemt gewoon je duurste privejet die prive huurt via je holding in Panama en je vliegt tegen de wind op dat kleine veldje nabij Antibe aan. Vanaf Rotterdam Airport is dat 2,5 x 6000 euro. Dan zorg je dat de chauffeur je ophaalt en je naar de helicopter rijdt. 50 meter vederop. 400 euro ex btw en fooi. Die helicopter is correct. Je laat je afzetten op je boot. Met die boot ga je naar je grotere boot en kom je er achter dat die een helicopterlandplaats heeft.
Je vaart met die boot naar St tropez. Je laat je terugrijden naar het vliegveld en neemt weer de helicopter. Nu wel direct naar de juiste boot.

We zittten nu op 676645,13.

Met de boot ga je naar Monte Carlo haven. Je meert aan en gaat bij Verstappen op schoot de race volgen.

Mooi man.

Watching the Wheels 25-05-16 | 22:24

O je kan antwoorden ... dat had ik niet door, lezen blijft moeilijk. Zie beneden ergens :-).

Vogelbeest 25-05-16 | 19:25 | 2

Ik kom er wel eens maar ik rij nooit via Zwitserland. Via Lyon is sneller en korter. En hoe kom je in godsnaam aan een Italiaans tolvignet als je van NL naar MC rijdt???? Gaan jullie via Slovenië of zo?

Kaas de Vies 25-05-16 | 19:39

Ik vlieg zelf altijd louter over katholieke landen. Geen idee hoe de auteur dat doet met zijn automobilio.

LastShadowPuppet 26-05-16 | 08:54

Ik lees dat hun route via Milaan en Genua gaat. Dat zijn twee steden die in Italië liggen, heb ik me laten vertellen. Overigens zou ik zelf niet via Italië naar Monaco rijden, en al helemaal niet via die pleuris-Gotthard.

Vogelbeest 25-05-16 | 19:26 | 2

Die blonde rechts naast Max is de reden dat er borstvergrotingen zijn uitgevonden.

Kaas de Vies 25-05-16 | 19:38

Nou moet je daar wel mee oppassen, een vriendin van mij is overleden aan een acute borstvergroting.

pendajo 25-05-16 | 21:29

Max kijkt ook een beetje sip. Alsof hij groter verwacht had.

Dr. Zyxel 25-05-16 | 19:36 | 1

Bij pakket 2 zal je weinig f1 auto's zien want het hotel ligt op een plek de F1 auto's NIET langs komen! hahah fail!
Le Méridien Beach Plaza ligt namelijk aan de avenue princesse grace en dat is geen onderdeel van het circuit!
Optie 1 is natuurlijk bullshit om vervolgens in een bar f1 te gaan kijken. Dus als je de auto's echt wil zien zal je ook nog een entre prijs moeten betalen voor een tribune, want het hele circuit is hermetisch afgesloten. Als je daar bent kun je echt niet even langs de kant staan kijken. Je zult of in een hotel / apartement moeten zitten aan het circuit anders zal je een tribune kaart moeten kopen.

Kaas de Vies 25-05-16 | 19:38

Oh jullie lezen de artikelen. Weer iets geleerd.

XaleX_2 25-05-16 | 20:59 | 1

"Er is eigenlijk maar een Formule 1-race die echt leuk is om te bekijken en dat is die van Monaco."

Nou dat is ook wel een stuk minder geworden. Het is nog steeds het aller leukste circuit, maar minder leuk dan vroeger (15 jaar geleden).
Voor de rijders is het nog steeds een pittig circuit, maar het is zo veel meer veiliger gemaakt en sommige bochten zijn nu meer idiot proof. De track was ooit een lang vangrail, waar je niet het kleinste foutje kon maken.

Zie hier 2001 (met Jos):
www.youtube.com/watch?v=T1xEr1QBUao

Dr. Zyxel 25-05-16 | 21:45

Maar dat wordt weer volledig gecompenseerd door het feit dat de vleugels, wing-endplates etc nog veel dunner en breekbaarder zijn geworden. . je ziet de stukjes carbonfiber al afbreken als de rijders tegen een wiel aan komen. De bedoeling is dat juist bij een impact dit soort onderdelen afbreken om de schok te verminderen.. De neus/vleugels zijn als het ware een kreukelzone.. Dus iets te wijdt een bocht door en de vangrail raken is meteen een deel van je vleugel kwijt en dus de pits in en dus einde race voor een goede eindkwalificering. Gewoon geen fouten maken. de hele race..

Bad News 25-05-16 | 21:21

Je kan ook de hele race opnemen inclusief commentaar van Olaf. Dan een weekje later de reis maken en op je iPad op een terras langs de baan even de race kijken. Stukken beter te betalen en je kan 'm op pauze zetten als je moet pissen of fappen.

Watching the Wheels 25-05-16 | 22:22

@Kaas de Vies 25-mei | 19:08
Max of Jos :) ? Bij beiden op schoot zou ook wel een stunt zijn, als Max onverhoopt weer rechtdoor gaat www.youtube.com/watch?v=MvIW1NBZOy8

Worst_kaas_scenario 25-05-16 | 22:22

Ik ga gewoon op de fiets

hetkwartjevancock 26-05-16 | 07:53 | 1

Het belangrijkste mis ik, of juist niet. Alle tips zijn welkom.
Hoe zorg je ervoor dat de baas des huizes thuis blijft? Geen zin in vrouwen geleuter tijdens f1 en bier halen doet ze niet. Vastleggen aan de ketting werkt niet want zelfs de ketting is bang van haar. Iemand nog ideeën?

Vanilla 26-05-16 | 12:14

Scheutje GHB in de koffie/thee 's ochtends vroeg en aftaaien maar. Wel je GSM thuislaten, want als je echt zo'n kenau hebt zal er wel een tracking app op staan.

watergeus 26-05-16 | 10:40 | 1

Monaco is de saaiste race, van meestal nogal saaie races.
Waarom saai: Inhalen onmogelijk.
Waarom de saaiste: Bij andere races is inhalen moeilijk en hier is het onmogelijk.
Het is gewoon een optocht van racewagens in een decadent dorp.
De enige reden waarom men in Monaco rijdt is omdat ze er veel geld voor betalen.
Het enige waarom het nu plotseling leuk is is omdat Max Verstappen meedoet.

Watching the Wheels 26-05-16 | 12:06

Dan moet je hier even naar kijken youtu.be/Hd_Lq2Hei_g?t=14

Gingersrule 26-05-16 | 12:37

blijf gvd uit menton weg met je basispakket. Ga maar naar roquebrune de verkeerschaos is hier op gewone dagen al erg genoeg.

Reageer