Autobahn

Amerikanen zijn te dik voor de Hyperloop

De Hyperloop is een prachtconcept, alleen is er wel iets dat een obstakel vormt . Letterlijk. Want de beperkte ruimte aan boord combineert nogal slecht met de hoeveelheid ruimte die de gemiddelde obese Yank inneemt.

Het succes van een mogelijke Hyperloop - uitlegartikel hier - valt of staat met het zo creatief mogelijk benutten van de ruimte. Net als op een cruiseschip zijn de kosten per vierkante meter enorm, dus hoe efficiënter je mensen in een kleine ruimte kunt duwen, hoe beter.

Dat dit idee voor ontwerpers klip en klaar is, bleek toen gisteren in Texas (waar alles ironisch genoeg groter is) de eerste concept-interieurs werden gepresenteerd. Een gemiddelde Japanner of Vietnamees krijg je hier nog wel in, maar zie maar eens iemand uit Georgia met 50 kg aan overtollig flodderig Super Size me-vet door zo'n gangpad en in zo'n stoel te wurmen. Juist, dat wordt krap. En mensen zonder capsule door een buis heen jagen is ook geen optie, omdat bijna-vacuum en G-krachten.

Ondertussen is de ontsteltenis van de gezichten van Amerikaanse bloggers af te lezen, als ze de ontwerpen analyseren. Maar misschien is het een idee om de invalshoek dat de gemiddelde Amerikaan de laatste decennia ongezond veel in de breedte is gegroeid eens te bekijken. Als gezegd, een gemiddelde Aziaat krijg je hier wel in.

Hoewel, die stoelen staan wel erg onpraktisch. Zo te zien is een voorwaarde voor plaatsnemen aan de raamzijde dat je vooraf je onderste ribben à la CHer operatief laat verwijderen. Kennelijk moet je wat voor vooruitgang over hebben. Of..je schrapt het ganggedeelte en de uitstulpingen op ribhoogte, en je bent al een stuk verder. Serieus, wie heeft bovenstaande bedacht?

Ons lijkt waarschijnlijk dat een Hyperloop-capsule geen ramen heedt, maar deze kan je natuurlijk wel simuleren, door grote augmented reality-displays toe te voegen, waarop plaatjes van mooie landschappen geprojecteerd worden. Zo is er zelfs voor de claustrofoben onder ons geen beletsel de Hyperloop te nemen. Hieronder een kleine demonstratie van bedrijf Re-flekt (geen banden met de makers van deze topplaat):

De Autobahn-suggestie

Een puur functioneel interieur lijkt ons echter het efficiëntst. Net als in een bus maak je gescheiden van de passagiers een opbergruimte voor hun bagage, dan kan je het passagiersgedeelte zelf zonder gangpaden uitrusten. Het is per slot van rekening geen trein waar je lekker doorheen kunt wandelen, als je met 1000 km/u van A naar B reist. Bovendien zijn de ritjes ook altijd kort. Er worden enkele rijen stoelen achter elkaar geplaatst, 2 of 3 breed, en passagiers stappen via een deur aan de zijkant in. 

Of je maakt een systeem van privépods, wat niet helemaal nieuw is. James Bond was in de jaren '80 de eerste die met een rudimentaire Hyperloop experimenteerde. De hipster:

Reacties

Kaas de Vies 25-05-16 | 12:26

Wat zijn augmented reality displays? Of zullen het gewoon schermen zijn met beelden er op.

Duidelijk weer geen kaas gegeten van techniek.

XverderNix 25-05-16 | 12:56

Oh my god... ik was vergeten hoe slecht die Krabbé Engels sprak..

3*links=rechts 25-05-16 | 13:42

Ah, Timothy Dalton :)

Joris Draaksteker 25-05-16 | 14:07 | 2

@Kaas de Vies 25-mei | 12:26 volgens mij bedoelen ze een soort film van 'voorbij schietend landschap' die 'logisch' reageert op de positie van je hoofd (en wellicht de schommeling van de pod), waardoor het nog wat meer lijkt of je uit een echt raam kijkt. Het lijkt meop het eerste gezicht dure, overbodige ballast, maar heeft je evenwichtsorgaan hulp nodig om te voorkomen dat er een kotsrivier* in het gangpad ontstaat.

*first use on the internet!

GoedenMorgenDezeMorg 25-05-16 | 14:19

kotsrivier**, dat woord gaat nog eens groot worden. Kotsrivier***!
**second use on the internet!
***third use on the internet!

LaPachanga 26-05-16 | 05:05

Dat is de vraag, want de reaguursels verschijnen niet in de zoekresultaten. Desalniettemin voor de zekerheid: kotsrivier (possibly 4th use on the internet).

TuurlijkNiet 25-05-16 | 14:35 | 1

Of je maakt gebruik van een systeem vloer waarbij stoelen geleid via rail naar hun plek bewegen en daar gelocked worden. Je gaat buiten de pod op de stoel zitten, en daarna verplaatst de stoel zich naar zijn plek in de pod.. Maar dit zijn problemen waarvoor tientallen oplossingen bedacht kunnen worden..

de_tyvus 25-05-16 | 17:48

Leuk in theorie, veel bewegende delen. Veel falende 'lock-mechanismes' maar nog veel meer onterechte 'lock failed' terugmeldingen die verhinderen dat de boel vertrekt. Je hebt met forse krachten te maken tijdens versnellen en afremmen dus de boel moet weel 100% zeker goed vast zitten.

Tobi 25-05-16 | 14:47

Wellicht dat de antieke Super Guppy nog uitkomst kan bieden

Robert-Schuman 25-05-16 | 14:57

Hier zijn wij cutting edge technology! Het is bijna een vaardigheid om hier nog een negatief stukje over te schrijven. Sneller dan het geluid, in comfort and voor een fractie van de prijs van een HSL. Natuurlijk zullen er obstakels moeten worden overwonnen, maar welke technologische vooruitgang is ooit geboekt zonder? Hoeveel tijd verdoen wij wel niet onderweg, de NS gaat 140km/h deze gaat 1200km/h+ wij zullen zoveel meer kunnen. Chapeau Elon Musk!

watergeus 25-05-16 | 16:03 | 1

Sowieso een echte ontwerper inhuren. Dit lijkt nergens op. Wat lelijk. Maar ja, Yanken. Kijk naar hun treinen en auto's en je weet dat daar geen geld aan wordt besteed.

Ceristimo 26-05-16 | 03:03

Hihi, en dat zegt een Nederlander dan over een land waar hij waarschijnlijk nog nooit eens op vakantie is geweest. Ik woon al jaren in de VS en ik kan je vertellen dat moderne Amerikaanse auto's helemaal prima zijn. Niets mis mee. Daarmee vergeleken is de Nederlandse autoindust... Oh wacht, die is er niet. En de moderne trein die in Nederiglandje zou rijden kwam uit... Oh ja, Italië. Juist ja. En was nog een flop ook. Nou, viel spass in je jaren '70 bakstenen rijtjeshuis met drie vierkante meter achtertuin en je 1.0 liter Renault Clio. Want ja, de auto mag niet te groot, kost teveel in de wegenbelasting. Lol.

lauwebal 25-05-16 | 16:18 | 1

Ik vind dit niet echt een Autobahn-bericht..

Oplossing is redelijk simpel: De deur zit ergens halvewege. Als je instapt kun je linksaf of rechtsaf. Aan één kant van de deur maak je de 2e klas met een 2+1 opstelling. Deze biedt beperkte ruimte, maar is wel de goedkoopste optie.
Aan de andere kant van de deur maak je de 1e klas met ee 1+1 op-stelling. Daardoor kunnen de stoelen en het gangpad wat breder gemaakt worden. Mensen die wat meer comfort willen en mensen met overgewicht kunnen daar gebruik van maken.

Kaas de Vies 25-05-16 | 18:29

Is grote concurrent van den automobilio. Vandaar.

Raider Twix 25-05-16 | 21:09

Stoelcubicles in een trein. Wie verzint dit?

Reageer