Autobahn

BMW M2 Competition prijzen: voor 17,55 Bitcoins is 'ie van u

BMW vervangt de heerlijke M2 door de zo mogelijk nóg scherpere, betere, en potentere M2 Competition. De prijs? Ruim zeventien-en-een-halve BTC. Jahaa, reken dat maar eens uit...

Met de M2 Competition is er eindelijk een M3 voor wie de M3 te groot geworden vindt. Of eigenlijk moeten we 'M4' zeggen, want we hebben het hier over een coupé. De M2 Competition krijgt - in tegenstelling tot zijn voorganger - het scherpe S55-blok van de grote broer, dat hier een heel klein beetje is teruggedraaid naar 410 pk en 550 Nm.

Desalniettemin wordt dit een auto waar we dolgraag een rondje mee gaan gummen, om zo het verschil met de 370 pk sterke M2 eens goed te beproeven. Vanaf september staat hij bij de dealer, voor een sappige €99.995. Voor de cryptohoofden: dat is tegen de huidige koers ruim 17,5 BTC. Had u er in 2009 een stapeltje van ingeslagen, dan had u nu een splinternieuwe BMW M voor een euro. Maar weet alles maar eens van tevoren... De nieuwe M2 Competition doet 0-100 in 4,2s (4,4 met handbak) en haalt 280 km/u. Maar dan moet u wel het optionele M Driver's Package aanvinken. Verdere highlights zijn:

  • Verstevigingsbalk van met koolstofvezel versterkt kunststof tussen veerpoten en schutbord voor verbeterde stijfheid van voortrein.
  • Nieuw koelsysteem, nieuwe voorspoiler en een grotere BMW nierengrille, afgewerkt in hoogglanzend zwart.
  • Nieuw, dubbel uitlaatsysteem met twee elektronisch bedienbare kleppen.
  • Optionele, nieuwe M Sport remmen met grijsgelakte remklauwen.
  • Optionele, nieuwe M Sport kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteun en verlichte M2-badge op schouderhoogte in de rugleuning.
  • Keuzeschakelaars voor directe toegang tot diverse motor- en besturingsinstellingen en de M DCT-instellingen via Drivelogic.