Autobahn
Daniel is duidelijk not impressed

"McLaren doet Daniel Ricciardo megabod"

Nu de motordeal tussen Red Bull en Honda beklonken is, kunnen de geruchten over Daniel Ricciardo echt beginnen. McLaren lijkt de Australiër echt graag te willen hebben en biedt hem een enorme zak geld om over te stappen naar Woking.

In de Britse pers zijn geruchten opgedoken dat racestal McLaren een serieuze gooi doet naar de gunsten van de lachende coureur Daniel Ricciardo. De getallen schijnen met de week te stijgen. Het bedrag dat nu rondgaat is $20 miljoen per jaar, ongeveer het drievoudige van wat hij nu bij Red Bull Racing vangt. Ricciardo zou dan in de topregionen van het grote geld in de Formule 1 terechtkomen.

Het is echter de vraag of Ricciardo uit is op een hele dikke portemonnee, of dat een goedgevulde schoorsteenmantel voor hem belangrijker is. Wil de Australiër wel rijden in een een team dat volledig leunt op successen uit het verleden, maar dat de laatste jaren niets heeft laten zien? Volgens Helmut Marko is zijn pupil Dan een man die gaat voor succes, en dan maar wat minder geld. Daarvoor moet hij bij Red Bull zijn. Of bij Ferrari en Mercedes. Volgens de Oostenrijkse opperstrateeg van Red Bull wacht Ricciardo totdat Lewis Hamilton bij Mercedes heeft bijgetekend (of bij een ander team). Daarna laat hij zich pas in de kaarten kijken: "Ricciardo doesn’t want to sign until Hamilton has signed. It’s a bit strange. Hopefully it ends soon."

Dan is er nog een kwestie: is het slim van McLaren om achter Daniel Ricciardo aan te gaan, als ze ook proberen om hun grootste asset, Fernando Alonso, binnen te houden? Is dit gerucht een gevalletje barpraat, of zouden de leiders van het McLaren-team werkelijk op twee paarden tegelijk gaan gokken?

Boven alles: een overstap naar McLaren zou betekenen dat Ricciardo volgend jaar weer met die vermaledijde Renaultmotor moet rijden. Het kan een hoop frustratie opleveren en op het circuit heb je helemaal niets aan je gigantische bankafschrift (vraag maar aan Fernando Alonso, die zijn laatste wereldtitel twaalf jaar geleden behaalde).

Reacties

Scarfie 21-06-18 | 10:54

Als ik Ricciardo was zou ik doen wat ik altijd deed.
Hard lachen.

Harry Turtle 21-06-18 | 10:57

Alonso gaat volgend jaar voor Indycar, dus er komt 30 miljoen vrij.

gato 21-06-18 | 11:06

Ik geloof zelfs dat Alonso 43 miljoen krijgt.

The Ugly 21-06-18 | 11:13

McLaren is op dit moment geen top-team en het is de vraag of het dat ooit weer wordt. Ricciardo wil volgens mij alleen maar wereldkampioen worden, en dat gaat bij McLaren zeker niet gebeuren. Gaat ie nooit doen dus.

sweedminder 21-06-18 | 12:04

volgens mij heeft ricciardo heus wel interesse in het bod van mc laren... wereldkampioen worden is dan een doel voor hem maar je kan de vraag ook stellen of dit bij redbull gaat lukken... Ferrari en mercedes doen ook nog mee in die strijd. Volgend jaar Honda motoren die zich ook moet tonen.... en dan is er max.... mc laren voor ricciardo is zo slecht nog niet

wardtmar 21-06-18 | 13:12

Jammer is het dat McLaren nog steeds geen competitieverband auto heeft. Alonso heeft er op gegokt en verloren, zou het Dan beter vergaan?

fail 21-06-18 | 13:16

Je kunt het ook omdraaien; zou je $ 13M per jaar uit eigen zak betalen voor meer kans op overwinningen?

Wees_eens_creatief 21-06-18 | 17:22

Barpraat. De (Britse) journalist denkt niet als een topatleet; die wil prijzen pakken, niet louter een vette bankrekening. McLaren zal zeker tot aan 2021 geen topauto neerzetten

Onderbuik 21-06-18 | 18:15

Typisch dat McLaren er met de Renault motor ook weinig van bakt, dezelfde motor die RedBull heeft.

Alsulinkskijkt 22-06-18 | 01:59

Volgens mij heeft alonso heel erg veel aan zijn bankafschrift en hij hoeft niet eens te winnen. Terwijl max op hete kolen zit met een renault motor.

Reageer