Autobahn

Foto's: Tesla bouwt Model 3 in tent

Het is nieuw, het is innovatief en het is helemaal de toekomst: auto's bouwen in een tent. Tesla doet het alvast voor met de Model 3.

Het einde van het kwartaal zit eraan te komen en Elon Musk heeft beloofd dat we nu zo'n beetje die 5.000 nieuwe Model 3's per week mogen verwachten. Maar dat volume bleek helemaal niet haalbaar met de inpandige productielijnen die Tesla bezit. Er moest meer ruimte komen voor een extra assemblagelijn. Een compleet gebouw neerzetten kostte teveel tijd, dus werd er een tent opgeworpen. Dat klopt: een van 's werelds meest geavanceerde bedrijven produceert uw nieuwe elektrische auto met de hand onder een tentdoek.

Goed, een tent is op zich ook prima. Hij houdt werknemers droog en relatief uit de wind, en het lijkt te werken, dus waarom ook niet? Maar volgens Elon is de tent en diens assemblagelijn, die gemaakt is van overblijfselen uit de fabriek, veel beter dan de normale lijn die vele malen duurder was. Het idee om uiteindelijk toch over te stappen naar een volwaardig gebouw staat dan ook niet hoog op Musk's lijstje. En als de man zo positief is, dan kan het zomaar dat de nieuwe Roadster ook uit een tent komt rollen. 

Social

Topmodellen

Er wordt op dit moment gesuggereerd dat alleen de vierwielaangedreven- en performance-modellen in de tent in elkaar gezet worden. Iets wat logisch is want deze vragen om extra werkzaamheden tegenover de basismodellen. Het is handiger om deze af te maken op een losse lijn, dan om dat tussendoor te doen.

De foto's van de binnen- en buitenkant van de tent stromen langzaam maar zeker de socialmediakanalen op. Daaruit kunnen we heel veel dingen opmaken, maar it ain't stupid if it works, toch?

Social
Social
Social
Social

Reacties

SanderVreibik 21-06-18 | 09:51

Mooi, zulke inventieve noodgrepen. Maar het blijven noodgrepen.

Johnny66 21-06-18 | 10:29

Auto''s maken is een vak.

glaaf 21-06-18 | 10:34

wat een afgang

pleuriskuiken 21-06-18 | 10:44

om dit nu een tent te noemen... menig fabrieksgebouw is van dunner plaatstaal gemaakt.. Zo slecht is dat spul van Sprung niet...

Frau Merkel 21-06-18 | 11:37

Het gaat leuk worden bij een degelijke storm. Nieuw is dit niet bepaald. In de vliegtuig industrie zijn genoeg tenten te vinden. In de militaire wereld is een tent een heel gebruikelijke werkplaats in inzetgebieden.

Dwergmaster 21-06-18 | 11:50

Ziet er best functioneel uit om eerlijk te zijn.

Vaartje 21-06-18 | 12:10

Je weet al tijden dat je een bepaalde productie moet halen en nu puntje bij paaltje komt blijkt dat je onvoldoende bedrijfsruimte hebt om die productie te halen. Dus ga je maar in een tent zitten.
Wat is hier innovatief aan?

Lebowski72 21-06-18 | 12:21

Plus de regelgeving (aangaande klimaat, veiligheid, lucht etc) zal wel veel relaxter zijn voor een tent.

LeonSmuk 21-06-18 | 12:58

Heel cool. Want Elon.

Reageer