Autobahn

VIDEO. Een van de spannendste gevechten van Le Mans

Tijdens de 24 Uur van Le Mans gebeurde er niet heel veel spectaculairs, maar dit gevecht tussen de Porsche 911 RSR van Frédérick Makowiecki en de Ford GT van Sébastien Bourdais viel ons op. Het was een van de spannendste battles die we hebben gezien.

Met nog minder dan vier uur te gaan in de 24 Uur van Le Mans, begon het gevecht om de twee positie in de GTE Pro-klasse. De Porsche 911 RSR van het Porsche GT Team reed al een tijd op deze positie, maar kreeg een Ford GT van Chip Gannassi Team USA op de achterbumper. Sébastien Bourdais wist goed gebruik het feit dat z'n Ford sneller was op de langere stukken om zo uiteindelijk de Porsche van de tweede plaats te drukken.

Het bleek op een episch gevecht uit te lopen. De aanvallen van de Bourdais lukten, maar werden snel weer teniet gedaan door geweldige acties van Makowiecki. En zo ging het bijna een hele ronde door. Een parade van spanning en sensatie waar hier en daar misschien zelfs wat regeltjes gebroken werden. 

Wat we niet meer zien in de video is dat het gevecht uiteindelijk besloten moest worden in de pits. Beide coureurs reden achter elkaar de pitsstraat in en bijna achter elkaar de pitstraat weer uit. Het verschil was helaas te groot om nog goed te maken en het eindresultaat laat zien welke van de twee de slag om de tweede plaats heeft gewonnen.