Autobahn

VIDEO: Volvo crasht met vrachtwagen, laat zien hoe veilig hij is

U weet al lang dat een Volvo een veilige auto is. Hij ontwijkt immers zelf crashes, maar wat als hij dat niet doet? Hoe veilig is hij dan? Deze video toont wat er gebeurt als u even niet oplet en vervolgens met uw XC70 op frontaal op een vrachtwagen klapt.

Volvo heeft hard gewerkt om de reputatie van meest veilige auto op de weg te claimen. En dat is, op een kleine misser na, zeer succesvol gelukt. En hoewel die reputatie bestaat, zien we niet vaak hoe een Volvo zich houdt als hij in een frontale crash verzeild raakt. Allerlei testvideo's tonen waarin dit wordt nagebootst, is leuk, maar echt tegen een vrachtwagen klappen en het kunnen navertellen is beter. 

In bovenstaande video zien we een meneer na een lange werkdag even de ogen sluit achter het stuur van zijn Volvo XC70 (of hij zat met zijn mobiel te prutsen). Hij stuurt langzaam naar de verkeerde weghelft waar toevallig een grote gele vrachtwagen hem een niet zo vriendelijk zetje terug naar de goede weghelft geeft. De Volvo komt met zware schade tot stilstand in de berm waar de ruw ontwaakte bestuurder de deur open probeert te krijgen. Dat wil niet lukken en hij besluit door het raam de auto te verlaten. Wat we niet zien is het feit dat de man zonder enige verwondingen uit het wrak is gekomen. Best knap na zo'n crash.