Autobahn

Vrouw ramt append politiemotor, geeft agent de schuld

Gisteravond dacht een motoragent een heterdaadje te hebben. Hij zag een vrouw met haar telefoon rotzooien en wilde haar staandehouden. Maar ze was zo druk bezig dat ze hem van zijn tweewieler reed.

Appen achter het stuur is rete-gevaarlijk, dat weten we allemaal en het kost ons zelfs maandelijks meer aan autoverzekering. Toch doen we het massaal en werken torenhoge boetes ook echt afschrikkend. Zo'n boete wilde een politieagent afgelopen woensdagavond in Tilburg uitdelen aan een dame die lekker zat te Instagrammen achter het stuur. 

Na constatering van het strafbare feit gaf de motoragent de vrouw een stopteken. Hij ging ervan uit dat ze deze zag en parkeerde zijn motor achter haar Range Rover. Maar doordat de dame te druk met haar telefoon bezig was, had ze het teken helemaal niet gezien en had ze dus ook idee had dat er een agent achter haar SUV stond. Ze besloot daarop van richting te veranderen en ramde hierbij de motorfiets van de diender. Deze kon gelukkig nog net van zijn tweewieler springen.

Vaag verhaal

Een vrouw die een stopteken mist, maar toch stopt? Vreemd toch? Wellicht is het gewoon toeval dat het stopteken en haar stoppen samen kwamen omdat ze op zoek was naar een parkeerplaats. Dat verklaart ook waarom ze de agent achter haar compleet miste, haar ogen waren immers gericht op het ene vrije plekje dat ze eindelijk gevonden had.

De vrouw kan sowieso een boete voor het appen verwachten (a 230 euro excl administratiekosten). Welke straf ze krijgt voor het aanrijden is nog niet duidelijk. Zelf wist de dader overigens van niets. "Het is een kletsverhaal. Ik reed achteruit naar een parkeerplek en de agent dacht dat ik aan het bellen was. Dat was niet zo en ik heb ook geen boete gekregen. Zegt de politie van wel? Onbegrijpelijk. Als ik al bellend een agent had aangereden hadden ze me toch wel opgepakt?" beweert ze tegenover Omroep Brabant. Wellicht zagen ze bij inspectie dat de mobiel in een houder zat. Dan mag je namelijk wel gewoon appen en Instagrammen.

Social

Reacties

TP 1984 14-06-18 | 11:21

Wie een kuil graaft voor een ander....

ScottHassey 14-06-18 | 11:21

Volgens mij mis je wat woorden.

Verkantekeert 14-06-18 | 11:32

Een Fiat 500 is groot genoeg voor een vrouw.
Als agent moet je weten dat je je brommer niet achter zo'n hoge proletenbak moet zetten maar er naast en op het zijraam moet tikken. Dan heb je ook je heterdaadje. Gelukkig heeft de dame nu weer eea te delen op Instagram Wattsapp Twitter Facebook. Goed voor vele kilometers social media plezier.

Freert Gilders 14-06-18 | 11:39

Uit 1 zo'n Facebook post zo'n verhaal maken, props!

De echte Stolwijker 14-06-18 | 11:42

White trash.

ti ta toverkuffar 14-06-18 | 12:19

Is ze ook beboet voor het achteruit inparkeren, of mogen vrouwen dat nog steeds? Levensgevaarlijk

oo4load 14-06-18 | 13:31

Begrijp ik goed dat die incapabele kakdoos in zo'n Landtraktor reed zonder parkeersensoren en camera ?
Of zitten die er wel op en negeert ze die gewoon ?
In beide gevallen compleet ongeschikt.

blackrider 14-06-18 | 14:22 | 1

ook als je achteruit rijdt met of zonder telefoon en je rijdt iemand aan dan ben je altijd fout juf.

Verkantekeert 14-06-18 | 14:33

Deze mevrouw is van mening dat ze nooit iets fout doet en deelt dat blijkbaar met een grote schare gelijkgestemde volgers...... oom agent was er één van wat hem duur kwam te staan.

BenPakdee 14-06-18 | 15:47

Maar zeer de vraag. Als agent is afgestapt zie je die hele moter niet, in je achteruitrijdspiegel. Ik ben eerder in een Mitshubishi suv ook al een voluit achteruit over een vlak daar achter staande Honda jazz heen gegaan...

Reageer