Autobahn

VIDEO: Bugatti testcoureur vertelt hoe hij een Veyron met 400 km/u crashte

Tijdens een van de eerste tests waarbij de Bugatti Veyron de 400 km/u moest halen, ging het fout. Toenmalig testcoureur Loris Bichocci zat achter het stuur en kan het navertellen. Wat een verhaal.

Er zijn maar weinig auto's die de grens van 400 kilometer per uur kunnen doorbreken. De Bugatti Veyron deed het als een van de weinige met zijn 1001 pk sterke W16. Maar het ging niet zonder slag of stoot. Tien jaar geleden was de Veyron een auto die alle grenzen, regels en eerder gedachte beperkingen verschoof, dan is het niet zo raar dat er dingen misgaan.

Eén van die missers gebeurde tijdens een testronde op het testcircuit van Nardo. Testcoureur Loris Bichocci had te horen gekregen dat hij harder dan 400 km/u mocht gaan. Hij trapte het gaspedaal in het tapijt en ging ervoor. Jammer dat de band om het linkervoorwiel andere plannen had toen hij net de 395 kilometer per uur aantikte. Deze klapte met alle gevolgen van dien.

We laten het verhaal aan Loris zelf. Hij weet het als de beste te vertellen. En mocht u niet vloeiend Italiaans spreken, dan willen we u graag erop wijzen dat er ondertiteling bij de video zit. Niet gelijk wegklikken want het verhaal is te mooi om niet te horen.