Voormalig F1-coureur Karun Chandhok is erg onder de indruk van Max Verstappen

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Karun Chandhok was een gedeelte van 2010 en 2011 coureur in de Formule 1, maar tegenwoordig is hij reporter van de sport bij het Britse Channel4. Bij datzelfde kanaal heeft hij ook een blog, waar hij het deze week over Max Verstappen had.

De Indiër, die in de Formule 1 uitkwam voor HRT en Lotus, is altijd fan geweest van Max Verstappen, maar hij had de laatste paar weken wat kritiek op de Nederlander, zoals vele andere F1-kenners. Na het sterke optreden van Max in Canada vond Chandhok het wel zo netjes om Verstappen te complimenteren.

"Ik was ontzettend onder de indruk van Max Verstappen. Het gehele weekend leek hij een compleet ander persoon dan twee weken geleden (tijdens de Grand Prix van Monaco). Hij viel aan en was agressief, maar op een veel meer gecontroleerde manier. Zijn rijstijl in Canada was geweldig om te zien", zo begon Karun.

Volgens de reporter had Max een rust en controle over zich, wat hij dit seizoen niet eerder heeft gehad. Chandhok denkt dat Verstappen veel geleerd heeft van de afgelopen periode.

"Het leek in Canada of Max soms op 95% van zijn kunnen reed, wat precies nodig was in deze situatie. Eerst zou hij 110% gegeven hebben, wat fout afgelopen zou zijn. Dit was precies genoeg voor een goed resultaat", aldus Chandhok.

Naast dat Max een mooie podiumplek pakte, wist hij Daniel Ricciardo ook nog eens op twaalf seconden achterstand te zetten in de race en twee tienden voor te blijven in de kwalificatie. Dat bewijst volgens Chandhok hoe sterk Max dit weekend was.

"Hij finishte twaalf seconden voor zijn teamgenoot, wat een geweldig resultaat is. Daarnaast pakte hij daarbij dus zijn tweede podium van het seizoen. In Canada heeft hij zich gerevancheerd voor Monaco", zo sloot de Indiër af.

Ook WTCR-coureur Tom Coronel nam zijn petje af voor het resultaat van Max Verstappen in Canada.

Reacties