Daniel Ricciardo denkt dat hem stiekem teamorders gegeven zijn tijdens de Grand Prix van Canada

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen wisselde in rondje zeventien zijn hypersoft banden voor de supersofts tijdens de Grand Prix van Canada. Daniel Ricciardo kwam één rondje later binnen, maar dat had hij eigenlijk helemaal niet gewild.

Toen Max de pits in ging, reed Ricciardo er een seconde of vier achter. Anderhalve ronde later, toen Ricciardo uit de pits kwam na zijn bandenwissel, was dat verschil nog maar één seconde. Vooral de in-lap (laatste ronde vóór een pitstop) was erg sterk van de Australiër. 

Ricciardo had zelf nog wel een aantal rondjes door kunnen rijden in Montreal, maar hij denkt dat het team hem zo vroeg mogelijk naar binnen wilde halen, om te zorgen dat hij achter Max Verstappen bleef. De overcut bleek namelijk beter in Canada.

"Dat klopt. Als ik nog een paar rondjes buiten gebleven was, dan had ik Max ingehaald. Ik heb nog tegen het team aangegeven dat mijn banden prima waren door de safety-car periode, maar toch haalde ze mij naar binnen toe... Waarschijnlijk wilde ze mij niet voor Max hebben in de race", zo liet Ricciardo weten.

Uiteindelijk pakte de vroege pitstop van Ricciardo niet helemaal vervelend uit, hij haalde Lewis Hamilton via deze weg in, omdat de Brit vroeg moest stoppen om een probleem met zijn motor op te lossen. Hierdoor kon Ricciardo uiteindelijk de vierde plek opeisen in de race en twaalf belangrijke WK-punten scoren.

Reacties