Dit is de bandenkeuze van Max Verstappen voor de Grand Prix van Frankrijk

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Over anderhalve week zal er voor het eerst in tien jaar weer een Franse Grand Prix plaatsvinden. Op het Circuit Paul Ricard hoopt Max Verstappen natuurlijk voor de overwinning te gaan en dat gaat hij proberen op deze banden...

Bandenleverancier Pirelli heeft voor de Franse GP de soft- de supersoft- en de ultrasoft banden beschikbaar gesteld. Opvallend is dat Red Bull, dat vaak een agressieve bandenkeuze hanteert, dit keer juist het minste compounds meeneemt van de zachtst beschikbare band.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan wederom voor dezelfde bandenkeuze. Beide Red Bull-rijders nemen van de hardst beschikbare band (de softs) drie setjes mee. De supersoft band wordt door beide coureurs ook drie keer meegenomen en de ultrasofts zijn bij beide rijders zeven keer aanwezig.

Bij Mercedes en Ferrari hebben alle rijders een zachtere bandenkeuze gemaakt. Opvallend is dat de eerste coureur van beide teams dezelfde strategie hebben, net als de tweede coureurs elkaar spiegelen:

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel nemen één setje van de soft band mee, drie setjes van de supersoft en 9 setjes van de ultrasoft. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen hebben twee setjes van de softs, twee setjes van de supersoft en ook negen van de ultra's.

Reacties