Bild: Helmut Marko onder de indruk van progressie Honda; Red Bull Racing maakt overstap

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Volgens het Duitse blad Bild is Red Bull-adviseur Helmut Marko zeer te spreken over de prestaties van de Honda-motoren in Canada. Toro Rosso, die met die krachtbronnen rijden, waren ongeveer drie tienden sneller met de motorupdate.

Renault bracht een update mee waar maar één tiende winst mee te behalen was. Deze verbetering en het feit dat de Honda-motoren tot nu toe redelijk betrouwbaar gebleken zijn *doet afkloppen*, hebben Helmut Marko ervan overtuigd om voor de Japanners te kiezen als motorleverancier voor 2019.

Dat de Honda-motoren zoveel harder liepen in Canada, is omdat ze een update hadden meegenomen waarmee 40 pk meer gegenereerd kon worden. Bij Renault was er een update van 'slechts' vijftien pk.

In het weekend van de Grand Prix van Oostenrijk zal Red Bull officieel bekend maken met welke motoren het volgend jaar gaat rijden: Renault of Honda. Tijdens het Grand Prix-weekend in Canada bracht het Duitse Speedweek naar buiten dat de beslissing intern al genomen was: Red Bull maakt de overstap naar Honda.

Bild bevestigt dit nu ook, al moeten we wel toegeven dat laatstgenoemde niet altijd even betrouwbaar is, maar alles lijkt er op te wijzen dat Max Verstappen volgend jaar gebruik mag gaan maken van motoren van Japanse makelij. 

De Nederlander weet voor 99% zeker welke motor er volgend jaar gebruikt gaat worden door zijn team, maar hij wil nog niet zeggen welk merk dit zal zijn...

Reacties