Autobahn

Teambaas Toto Wolff: Mercedes F1 moet wakkergeschud worden

De tweede plaats van Valtteri Bottas en de vijfde stek voor Lewis Hamilton in de GP van Canada zijn bij teamchef Toto Wolff niet goed geland. Hij vindt dat zijn team te veel foutjes maakt en daardoor kansen laat liggen. "Het is een schijtuitslag!"

Toto Wolff is totaal niet blij met de prestaties van zijn kampioenenteam in Montreal. Volgens de Oostenrijker laten hij en zijn mensen overal steekjes vallen, waardoor de hele inspanning voor niets is. Door de slechte uitslag is Ferraricoureur Sebastian Vettel leider in de WK-stand geworden, terwijl die plek eerder stevig in handen van Lewis Hamilton was.

Wolff liep leeg tegen de Oostenrijkse televisiezender ORF: "Dit is een circuit dat ons zou moeten liggen. Het hele weekend hebben we gewoon overal kleine foutjes in laten sluipen. We moet nu echt wakker worden. Overal vallen we nu simpelweg terug. Dit is een circuit waar we maximaal hadden moeten scoren en niet aan damage control hadden moeten werken."

Lauda

Ook Mercedes' strategische adviseur Niki Lauda had kritiek, maar was minder hard in zijn woorden. Hij kijkt nuchter naar het puntverlies: "Ferrari heeft het beter voor elkaar met zowel auto als motor. Overall is het zo dat Ferrari ons gewoon ingehaald heeft." De Oostenrijker denkt dat de nieuwe motoren die Mercedes op Paul Ricard in de auto heeft liggen wel een verbetering zullen brengen. "De motor gaat zeker helpen, geen twijfel aan. Maar we moeten relatief snel verbeteringen aan de auto hebben, dat duurt echter wat langer." 

Zo is het maar de vraag of Mercedes er in Frankrijk weer helemaal bij staat. Voor Red Bull Racing en Ferrari is dat voorlopig goed nieuws, kunnen zij de punten verdelen.

Reacties

rolandet 11-06-18 | 12:22 | 2

Een tweede plaats voor Bottas is een prima prestatie. Zelfs met dreigende lege tank weet hij nog voor te blijven (ok, als het nog 5 rondjes had geduurd was die plek naar Verstappen gegaan)

Beetje onzin dus om zoveel kritiek te hebben om je eigen mensen, terwijl iig 1 naar verwachting presteert. Als Hamilton 1e was geworden, was Bottas ineens de held van de dag door de 2e plek te pakken.

Harry Turtle 11-06-18 | 13:20

Dreigend lege tank komt omdat ze in de race blijkbaar op een vrij hoog verbruik/power modus zaten om de snelheid erin te houden.
Als je die Ferrari alsnog niet bij kan houden en een Red Bull in je nek hebt zegt dat toch iets over je prestaties.

Wees_eens_creatief 11-06-18 | 16:39

Precies. Wolff wéét natuurlijk wat ze hebben moeten doen. Hij kent de data. “Strat 5” voor Lewis bijvoorbeeld

aero911 11-06-18 | 14:36 | 1

Hamilton moet wakker geschud en niet Mercedes. Bottas heeft een prima GP gereden en zijn positie in de 1e 2 bochten ijzersterk verdedigd.

Tapioca pudding 12-06-18 | 07:44

Eens, lijkt er op of Hamilton altijd wat negatiefs heeft dit seizoen en eigenlijk maar geluk heeft gehad met de punten.

Reageer