Autobahn

VIDEO. Supercrash in de Formule 3

Ingrediënten: Red Bull Ring, spin, stof en drie racewagens. Uitwerking: spektakel. Kom er maar in met de inhaakgrappen: Red Bull geeft je vleugels.

Max Verstappen gaf het gisteren al aan: hij is bang voor spinnen. Na het zien van deze video weet je ook waarom niemand van spinnen houdt. De Amerikaan Ryan Tveter spint enkele minuten voor het eind van de race met zijn F3-wagen van de baan, maar komt uiteindelijk weer op het asfalt tot stilstand. Probleem is alleen dat hij met zijn spin nogal wat stof heeft doen opwaaien waardoor hij niet meer te zien is voor de achterliggers. De Chinese coureur Zhi Cong Li plant daardoor zijn auto vol achterop en wordt gelanceerd.  Terwijl de Chinees wegvliegt klapt ook Pedro Piquet nog even achter op de wagen van de Amerikaan.

Hoe Zhi Cong Li er nu aan toe is is niet helemaal duidelijk. De FIA heeft het over "possible head and back injuries". Hij is wel bij kennis. Tveter kwam er van af met lichte verwondingen terwijl Piquet zelfs helemaal niet gewond is geraakt.

Update. Vier gebroken ruggenwervels en een kapotte voet voor Zhi Cong Li (pic).

Reacties

Klepstoter 21-05-16 | 16:03

Hoera voor de veiligheid van moderne racebrikkies.

En tijd voor mistlampen in de F3.

Jackanders 21-05-16 | 16:13 | 2

Die zandbak mag natuurlijk nooit kurkdroog zijn.
Nat sproeien, geen stofwolken.

E.Rosendaal 21-05-16 | 17:34

Helemaal mee eens. Dit is amateur hour.

Jackanders 21-05-16 | 19:44

Precies, dit had zo veel slechter af kunnen lopen wanneer de Amerikaan dwars of tegen de rijrichting in op de baan tot stilstand was gekomen.
Dan was er minstens één dode te betreuren geweest.

Supporter 22-05-16 | 16:00

Grindbrakken sproeien... nog meer grapjassen hier?

bast8166 23-05-16 | 13:54

Ik denk dat Li een gele vlag gemist heeft. Op he moment dat Tveter de grindbak in gaat kan je er vanuit gaan dat er een gele vlag komt. Li rijdt nog steeds op het randje en gaat vol over de curbstones, terwijl Piquet daarachter al een stuk rustiger rijdt.

Reageer